Pagerbti pilietiški ukmergiškiai

    Profesinės dienos išvakarėse Ukmergės r. policijos komisariato vadovas Saulius Kazlauskas padėkojo pilietiškai pasielgusiems kraštiečiams, kurie padėjo užkardyti ar išaiškinti nusikaltimus, pagelbėjo atsidūrusiems bėdoje.
    Pagrindinis apdovanojimas – statulėlė – skirtas Žydrūnui Rinkevičiui. Šis apdovanojimas jam buvo skirtas už tai, kad pastebėjęs pavojingai manevruojantį vairuotoją ėmėsi aktyvių veiksmų – pasivijo, naudodamas garsinį signalą privertė sustoti ir neleido važiuoti toliau, kol neatvyko policijos pareigūnai. Vairuotojui nustatyta 2,87 prom.
   Padėkomis ir dovanomis apdovanoti dar 8 Ukmergės rajono gyventojai.
   Už nepakantumą neblaiviems vairuotojams – Sandra Timofejevienė bei Jolita Burlingienė. Moterys sekė įtartinai važiuojantį automobilį iki atvyko patrulių ekipažas. Vairuotojui nustatytas 2,72 promilių girtumas.
Topo centro darbuotoja Inga Šamotavičiūtė, įtardama sukčiavimą,taip pat suskubo paskambinti į policiją. Ji pastebėjo, kad parduotuvę atėjęs senyvo amžiaus vyras, lydimas romų tautybės asmens, bandė lizingu įsigyti mobilaus ryšio telefoną. Senukas sunkiai orientavosi aplinkoje. Tuo tarpu romų tautybės asmuo, išgirgęs, kad kviečiama policija, pasišalino.
   Andriui Daruliui ir jo bičiuliui Arūnui Janulevičiui viršininkas padėkojo už drąsą ir pagalbą nukentėjusiems asmenims jiedu neliko abejingi, kai jų buvo paprašyta pagalbos. Jie gynė motociklininkus, kuriuos sumušė du pažeidėjai, bei iškvietė policiją.
   Padėkos žodžiai ištarti ir trims nepilnamečiams, kurie neliko abejingi savo draugo skausmui.
Ukmergės r. policijos komisariato informacija