Dėl covid-19 performojuojama viena rinkimų apylinkė Širvintų raj.

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Šiuo metu Molėtų – Širvintų rinkimų apygardos vienoje apylinkėje vykdomi komisijos narių pakeitimai. Jie susiję su covid-19 susirgimu.

   Širvintų rajonas mažas, tad vieni apie kitus ir apie jų ligas žino viską. Sulaukę informacijos apie covid-19 susirgimą rinkimų apylinkėje, išties nepatikėjome. Jos nėra ir savivaldybės tinklapyje, nors vėliau sužinojome, kad jie informuoti (administracijos direktorė keitė susirgusį komisijos pirmininką).

    Paskambinome Molėtų-Širvintų rinkimų apygardos komisijos pirmininkei Irenai Sabaliauskienei. Pirmininkei informacija jau žinoma. Ji “Krašto žinias” informavo, kad gavo vienos iš Širvintų rajone esančios rinkimų apylinkės komisijos pirmininkės prašymą nušalinti ją nuo pareigų dėl susirgimo. Administracijos direktorė skyrė kitą. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacijos apygardos komisija dar neturi. Bet apylinkė aiški. Vietoj komisijos pirmininkės paskirtas kitas žmogus.

  “Jei bus daugiau susirgimų ir kontaktų, keisime visą komisiją. O kontaktus nustatyti ir  rinkėjus informuoti turi NVSC.” – teigė pirmininkė Irena Sabaliauskienė

PAPILDYTA 2020-10-20 d. 15.46 val. į mūsų klausimus atsakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė.

  Justina Petravičienė, Vidaus administravimo skyriaus specialistė, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, prie Sveikatos apsaugos ministerijos, Vilniaus departamentas:

   Pagal epidemiologinio tyrimo metu surinktus duomenis, kaip nurodė užsikrėtusieji rinkimų metu buvo dėvimo asmens apsaugos priemonės, laikomasi atstumų, laikas, kurį balsavimo patalpoje užtruko rinkėjai, trumpas, tad pagal turimus duomenis vertinama, kad didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų rinkėjų gretose nėra.

  Kalbant apie komisiją – joje nustatyti 3 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys. Jie izoliuoti.

   Dėl to, kaip keičiama komisija ir kiti veiksmai – tai VRK, o ne NVSC kompetencija, todėl negalime pakomentuoti.

2 thoughts on “Dėl covid-19 performojuojama viena rinkimų apylinkė Širvintų raj.

  • 2020-10-21 at 08:59
    Permalink

    Kuri čia apylinkė? Neisiu balsuot

  • 2020-10-21 at 08:59
    Permalink

    Nu pasirgsit. Ot bėda. Pailsėsit. Dabar svarbiausia įstumt į Seimą saviškį. Vienintelį

Comments are closed.