SSD diskai: svarbiausiai klausimai ir atsakymai

  Tam, kad kompiuteris tinkamai funkcionuotų, reikalinga daugybė įvairiausių dalių bei detalių. Viena jų yra ir SSD diskai. Belieka tik pridurti, kad ši detalė daugeliui kompiuterių naudotojų yra vis dar menkai pažįstama. Tad klausimų tikrai netrūksta, kita vertus, nereikia, kad būtent informacijos trūkumas gali tapti priežastimi dėl kurios priimsite netinkamus sprendimus, susijusius su SSD disko įsigijimu arba naudojimu. Kad tai nenutiktų ir, kad jūsų priimami sprendimai būtų tikslūs bei teisingi, kviečiame sužinoti svarbiausius klausimus ir atsakymus, susijusius su SSD disku.

SSD diskas: kas tai?

   Tai – naujos kartos atminties įrenginys. Jis yra naudojamas kompiuteriuose, žaidimų konsolėse. Toks diskas naudoja Flash atmintį, taigi, įrenginiui, pavyzdžiui, kompiuteriui, suteikia kur kas daugiau spartos. Šiandien SSD diskai jau tikrai nėra naujiena, be to, juos galime rasti įdiegtus į daugelį parduodamų kompiuterių, žaidimų konsolių ir t.t. Tačiau taip pat verta įsiminti, kad še diskai yra parduodami ir atskirai – fizinėse bei internetinėse kompiuterinių reikmenų parduotuvėse.

Kuo SSD diskai skiriasi nuo HHD diskų?

   Tie, kurie galėtų išvardinti bent keliolika kompiuterius sudarančių komponentų, ko gero, žino, kad egzistuoja ir kitas pasirinkimas, tai – HDD diskai. Tačiau tarp šių dviejų diskų, netruktume pastebėti ir tam tikrų skirtumų. Štai, pavyzdžiui, tradicinis HDD diskas yra sudarytas iš besisukančių detalių, su skaitymo/rašymo galvute bei turite mechaniškai judančių dalių. Na, o naujos kartos – SSD diskai neturi judančių dalių. Taigi, šiuo atžvilgiu galima sakyti, kad SSD diskai yra pranašesni ir patvaresni, kadangi jie tiesiog neturi sulūžti galinčių dalių. Tačiau tai ne pats svarbiausias skirtumas – labiausiai kompiuterių vartotojus džiuginantis dalykas yra tas, kad įrenginys, kuriame įdiegtas SSD diskas, kur kas greičiau atveria pageidaujamas programas arba žaidimus. Taigi, jei jums reikia įsigyti tokio pobūdžio diską, tačiau vis dar negalite apsispręsti, kuris pasirinkimas – HDD diskas ar SSD diskas galėtų būti geresnis, akivaizdu, kad antrasis pasirinkimas yra puikus dėl ką tik išvardintų pranašumų. SSD diską greitai bei patogiai galite įsigyti ir internetu.

Užsakymas ŠS Nr. 20-98