Viename savivaldybės skyrių nustatytas covid-19 susirgimas

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Skaitytojai mus informavo, o Nacionalinis visuomenės sveikatos centras patvirtino informaciją, kad Širvintų rajono savivaldybės pastate esančio skyriaus darbuotojui diagnozuotas covid-19. Skyrius uždarytas ir ruošiamas dezinfekavimui.

   Kaip mus informavo NVSC Širvintų skyriaus darbuotoja, šiuo metu nustatinėjami didelės rizikos kontaktai, derinami kiti saugumo veiksmai.

   Skambinusysis skundėsi, kad viso pirmo aukšto darbuotojai bei lankytojai naudojasi vienu tualetu, tad nerimas tarp darbuotojų didžiulis. Atkreiptas dėmesys ir į ateinančių iš anksto balsuoti saugumą. Visi nuogąstavimai perduoti NVSC ir jie pažadėjo pasirūpinti saugumu.

 Laidojimo namų susirgęs darbuotojas su klientais nekontaktavo

   Pasitikslinome ir kitą pranešimą. Vakar gavome informacijos, kad laidojimo namų darbuotojas, kuriam nustatytas susirgimas, dirbo su klientais. Ši informacija buvo paneigta. NVSC bendravo su minimos įstaigos vadovais, šie pasiūlė peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus ir įsitikinti, kad šie nemeluoja. Sergantis darbuotojas izoliuojasi ir gydosi namuose.

SVARBU ŽINOTI

    Kartu norime priminti, kad kiekvienas susirgęs turi galimybę pasinaudoti savo teise ir balsuoti rinkimuose. Jums tereikia skambinti į savo apylinkės komisiją, kur bus paaiškinta, kaip tai padaryti.

    Ir dar vienas svarbus paaiškinimas visiems, kurie turėjo kontaktų ir yra tiriami. Kol gausite atsakymą, jūs privalote izoliuotis ir neiti į viešumą. Tą svarbu žinoti ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Nes jau turime atvejų, kai moksleivis laukia atsakymo ir eina į mokyklą. Visa laimė, kad atsakymas buvo neigiams.

  Būkime sąmoningi ir saugokime vieni kitus.

4 thoughts on “Viename savivaldybės skyrių nustatytas covid-19 susirgimas

Comments are closed.