Pradedamas įgyvendinti teritorinio bendradarbiavimo projektas „Žydinti Lietuva“

    Pradedamas įgyvendinti teritorinio bendradarbiavimo projektas „Žydinti Lietuva“, į kurio veiklas įsijungia net 9 asociacijų – vietos veiklos grupių (toliau –VVG) projekto partneriai: Kaišiadorių rajono VVG, Alytaus rajono VVG, Kauno rajono VVG, Prienų rajono VVG, Raseinių rajono VVG, Kėdainių rajono VVG, Jonavos rajono VVG, Elektrėnų savivaldybės VVG ir Širvintų rajono VVG.
    Projektui parama – 98 381,00 Eur gauta iš EŽŪFKP ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.
   Projekto koordinatorė – Kaišiadorių rajono VVG įvykusio susitikimo nuotoliniu būdu pristatė, kokia šio bendro projekto pagrindinė veikla. Kiekvienoje VVG teritorijoje bus organizuojamos “Patrauklaus kaimo įvaizdžio formavimo dirbtuvės”, kurioms įvykus bus atrinktos ne mažiau kaip 6 kiekvieno partnerio teritorijoje pateiktos vietovės. Dirbtuvių rezultatas – įvaizdžio suformavimas, tam pasitelkiant technologijas, tradicijas ir žydinčias gėles. Žydinčių kaimo vietovių parinktų erdvių vaizdai, tikimės, suteiks grožio, spalvų įvairovės, vidinio žmonių pasitenkinimo ne tik iki rudens, o skatins bendruomenėms tokias iniciatyvas tęsti ne vienerius metus.
     Širvintų r. VVG planuoja dar šiais metais įtraukti į diskusijas rajono kaimo bendruomenes su seniūnijomis dėl galimybės dalyvauti konkurse, tikslu pasipuošti savo kaimą ar miestelį.
   Širvintų r. VVG neužilgo paskelbsime, kokios bus dalyvauti konkurse sąlygos ir galimybės.

2 thoughts on “Pradedamas įgyvendinti teritorinio bendradarbiavimo projektas „Žydinti Lietuva“

  • 2020-11-12 at 09:36
    Permalink

    Neverk, atsodins.

  • 2020-11-12 at 07:24
    Permalink

    Kam tie gėlynai, kai medžius baigia išpjaut?

Comments are closed.