Atliekų vežėjai prašo žiemos metu atliekas mesti tvarkingiau

    Oro temperatūrai vis rečiau pakylant aukščiau nulio – šaltukas stingdo net ir atliekas konteineriuose. Ledu pasidengusios drėgnos pakuotės, išsipylę ir prišalę skysčiai bei maisto likučiai kelia daugybę nepatogumų: gyventojams sudėtinga atliekas iš konteinerių nugremžti jų neapgadinus, o mums, vežėjams, – iškratyti prišalusį turinį, tad jie kur kas greičiau prisipildo.

    Prasidėjus žiemai ir esant minusinei temperatūrai, tiek gyventojai, tiek ir atliekų vežėjas „VSA Vilnius“ susiduria su vienu didžiausių iššūkių tvarkant atliekas žiemą – jas tampa vis sunkiau pašalinti iš daugiabučių ir individualių namų konteinerių. 

   Dažniausiai konteineriuose prišąla tiesiai iš šiukšlių dėžių, be maišų, iškratytos atliekos. Be to, išmetus skysčių sklidiną tarą ar pakuotę – jos turinys užlieja ir ilgainiui į ledą sustingdo kitas konteineryje esančias atliekas. Tiesa, atliekas užlieja bei sušaldo ir pro atvirą konteinerio dangtį patekęs sniegas ar lietaus vanduo.

   Kadangi prišalusį konteinerių turinį pašalinti sunku – atliekos užsilieka ir konteineriai prisipildo greičiau, o tai gyventojams sukelia didelių nepatogumų. Be to, esant minusinei temperatūrai ir mėginant iškratyti atliekas iš konteinerio stipriau jį papurčius ar gremžiant – šis gali sulūžti nepataisomai.

   Prašome gyventojų buitines atliekas ir maisto likučius išmesti užrištas plastikiniuose maišuose. Prieš metant pakuotes ar tarą, kurioje buvo skysti produktai, būtina išpilti užsilikusį turinį.

   Atkreipiame dėmesį, kad pagal teisės aktus bulvių lupenas, maisto likučius, kitas vaisių, daržovių atliekas, kavos ir arbatos tirščius, gėles, lapus, smulkias šakas, nupjautą žolę individualių valdų gyventojai privalo kompostuoti.

UAB „VSA Vilnius“ informacija

One thought on “Atliekų vežėjai prašo žiemos metu atliekas mesti tvarkingiau

  • 2020-12-09 at 11:35
    Permalink

    Ecoservisas tvarkingai konteinerius palieka. O VSA išmėto ant važiuojamosios dalies, sumaišo kelių namų. Aš suprantu, kad nemalo šiukšles tampyti, bet toks jūsų darbas. O telefonu atsiliepia arogantiška teta, kuri tik klientą kaltina.

Comments are closed.