Karantinas nesutrukdė seniai užsimezgusiai draugystei

  Palengva artėja gražiausios metų šventės: Šv.Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai. Visi šių švenčių laukiame ypatingai, juk susirenka šeima ir artimieji, juk bendraujama ir dalinamasi šiluma. Deja, šiemet turime pristabdyti save, nepasiduoti karštligiškam lėkimui, dovanų pirkimui, turime atsisakyti malonių susitikimų… Visus mus pristabdė visame pasaulyje siaučiantis virusas.

   Džiaugiamės, kad karantinas nesutrukdė seniai užsimezgusiai draugystei. Net ir neapkabinę bei nepakalbinę galime nudžiuginti vieni kitus. O juk džiuginti taip gera.

   Ne vienerius metus besitęsianti draugystė skatina neužmiršti senolių ir negalios paliestų žmonių, kurie gyvena ne savo namuose, o globos įstaigose. Širvintų rajono skyrius tęsia jau tradicija tapusią prieškalėdinę akciją ir lanko žmones, gyvenančius globos įstaigose. Viename tokių susitikimų Širvintų parapijos globos namų gyventojams pažadėjome kasmet padovanoti gyvą miško gražuolę – kalėdinę eglutę. Skyriaus nariai iki šiol jaukiai prisimena praėjusių metų susitikimą su senoliais. Kartu puošėme eglutę, bendravome, džiaugėmės artėjančiomis šventėmis.

   Tad savo pažado nepamiršome ir svarstėme, kaip įteikti pažadėtąją dovaną. Šį rytą skyriaus pirmininkė ir rajono tarybos narė Anna Kuznecovienė bei atsakingoji sekretorė Edita Tviragienė aplankė senelių namus ir perdavė Kalėdinį linkėjimą senoliams – eglutę, saldžias dovanas ir mūsų visų linkėjimus gražiai atšvęsti šventes bei likti sveikiems. Saldžios dovanos perduotos ir Socialinio paslaugų centro gyventojams.

   Praėjusiais metais kartu su mumis senolius lankė ir LR Seimo narys Algirdas Sysas. Deja, šiemet, saugodamas globos įstaigų gyventojus, Seimo narys susitikti neatvyko, tačiau žada tai padaryti, kai pasibaigs karantinas.

  Anna Kuznecovienė pasidžiaugė, kad net ir šiuo nelengvu mums visiems laikmečiu, skyrius galėjo tęsti tradiciją ir nudžiuginti vienišus, išsiilgusius bendravimo žmones. Pirmininkė tikisi jog sekančias Kalėdas eglutę puošime kartu, kaip ir pernai, galėsime susitikti ir pabendrauti.

    Na o šiandien linkime visiems širvintiškiams ramaus ir saugaus švenčių laukimo. Negalėdami susitikti, galime vieni kitiems paskambinti, parašyti, nusiųsti dovanėlę ir kitaip nudžiuginti. O juk gera nuotaika ir virusus įveikti padeda. Neliūdėkime, likime sveiki ir pasibaigus šiam neramiam laikotarpiui vėl galėsime džiaugtis, bendrauti, susitikti, apkabinti vieni kitus.

LSDP Širvintų rajono skyrius