Netikėtas Kalėdų stebuklas

   Tie, kas teigia, kad šių metų šventės labai liūdnos – nėra teisūs. Švenčių nuotaika priklauso nuo mūsų pačių.

   Dirbu. Tiksliau trumpam atsitraukus nuo kompiuterio karpau snaiges. Man visada šis darbas teikia malonumą ir padeda prisikviesti šventinę nuotaiką. Suskamba telefonas. Numeris nėra žinomas. Išgirstu jauną moterišką balsą. Prisistato. Ir nedrąsiai toliau tęsia: “Skambinu su tokiu reikalu… Jūs visus čia pažįstate, gal žinote senolių ar šeimų su vaikučiais, kuriems praverstų putpelių kiaušiniai? Mes norime padovanoti 20-30 dėžučių.”

    Pasikalbame. Pasirodo, jau pernai gimė šis sumanymas. O šiemet jauna musninkiečių šeima nusprendė jį įgyvendinti. Pasitarusios nusprendžiame, kad vaikų dienos centro vadovės geriausiai žinos, kam pravers tokia dovana. Jauna moteris pabrėžia, kad nenorėtų pati lankyti šeimų ir dėl saugumo ir dėl to, kad nenori reklamuotis. Ji mielai perduotų dovaną tam, kas už jų šeimą pabūtų Kalėdų seneliu. Tad kaip suprantate, nei vardų, nei pavardės nebus.

   Bet patikėkite, padėjus telefoną sustingstu. Taip gera gera širdyje. Jaučiu, kaip į mane ateina Kalėdų stebuklas. Ir vis tik, kiek nedaug reikia, kad susikurtume sau ir kitiems šventę.

    Be galo džiugu už tokias jaunas šeimas, už žmones, kurie net ir tokiu sudėtingu metu geba pagalvoti apie kitus. Galbūt ši istorija taps paskatinimu ir kitiems? Geri darbai visada yra atlyginami. Tik mes nežinome, kada tai nutiks.

     Ačiū už viltį, kad ateityje viskas bus gerai.

Neringa ir Krašto žinios

 

 

 

4 thoughts on “Netikėtas Kalėdų stebuklas

  • 2020-12-24 at 00:31
    Permalink

    Tokie jautrūs jauni žmonės suteikia viltį, kad Lietuvoje pamažu šviesės. Visiems ramių ir sveikų Šv. Kalėdų , laimingų Naujųjų Metų1

  • 2020-12-23 at 13:03
    Permalink

    Geri darbai puošia žmogų!

  • 2020-12-23 at 12:39
    Permalink

    Nuostabu! Puikūs žmonės su didele širdimi!!! Tiesiog gera skaityti 🙂
    Tegul ta meilė šiluma ir tikrumas, be pompastikos ir viešinimo saugo ir lydi jus pačius!

  • 2020-12-23 at 12:34
    Permalink

    Neringa, ačiū, kad dalinatės tokiomis istorijomis. Puikūs jauni žmonės

Comments are closed.