Bažnyčiose atnaujinamos viešos pamaldos su tikinčiaisiais

Foto V.Sarpauskas
    Informacinis pranešimas apie viešų pamaldų su tikinčiaisiais atnaujinimą nuo 2021 m. sausio 11 d.
   Lietuvos vyskupai nusprendė nuo pirmadienio, sausio 11 d., atnaujinti viešas pamaldas su tikinčiaisiais, laikantis visų saugumo reikalavimų. Tai reiškia, kad nuo sausio 11 d. vėl galioja visos nuostatos, išdėstytos iki 2020 m. gruodžio 16 d. galiojusioje informacijoje dėl Bažnyčios veiklos (INFO 22), neįvedant jokių naujų normų.
    Dėl laidotuvių ir toliau galioja anksčiau priimta nuostata: Laidotuvių apeigos atliekamos tik kapinėse. Jose gali dalyvauti artimiausi šeimos nariai, neskaitant kunigo ir laidojimo paslaugų įstaigų personalo. Laidotuvių šv. Mišios gali būti aukojamos be mirusiojo kūno laidotuvių dieną arba kitu laiku, pagal susitarimą su artimaisiais.
    Išbandymams nesibaigiant, kviečiame semtis dvasinės stiprybės maldoje. Švęsdami Šv. Juozapo metus, kasdien 20 val. melskimės malda Į tave, palaimintasis Juozapai, kreipiamės vargų spaudžiami ir kvieskime ja melstis ir mūsų artimuosius. Rūpinkimės ir saugokime vieni kitus. Su Viešpaties pagalba, užtariant šv. Juozapui, iš šių išbandymų išeisime tik stipresni.
PAPILDYTA 2021-01-06.

Vilniaus arkivyskupas, Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas Gintaras Grušas surengė spaudos konferenciją, kur paaiškėjo, kad sprendimas keičiasi. Pamaldos su tikinčiaisiais atšaukiamos iki sausio 31 d.

Lietuvos vyskupų konferencijos informacija