Ukmergės ligoninėje vėl pradeda veikti Vidaus ligų skyrius

    Nuo sausio 25 dienos VšĮ Ukmergės ligoninėje vėl pradeda veikti Vidaus ligų skyrius. Jame bus gydomi kardiologinių, neurologinių problemų turintys pacientai bei terapinio profilio ligoniai. Dėl COVID-19 pandemijos šio skyriaus veikla buvo sustabdyta kelis pastaruosius mėnesius, o paslaugos teiktos aplinkinių rajonų – Širvintų, Elektrėnų, Anykščių – ligoninėse.
„Užsikrėtusių koronavirusu skaičiams mažėjant, palengva mažėja ir krūvis ligoninėms. Tad galime maždaug perpus sumažinti COVID-19 pacientams skirtų gydyti lovų skaičių ligoninėje ir uždaryti vieną iš dviejų „kovidinių“ skyrių. Tai leidžia vėl atnaujinti Vidaus ligų skyriaus veiklą“ – aiškina Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka.
   Visgi, jis atkreipia dėmesį, kad jei situacija pablogės, vėl galimi pokyčiai ligoninės veikloje. „Tikimės tokios situacijos išvengti, tačiau visi turime būti budrūs, tad prašome gyventojų ir toliau elgtis atsakingai, laikytis visų nurodymų ir rekomendacijų“ – sako ligoninės vadovas.
    Pasak jo, sausio 20-ąją antrąja vakcinos nuo SARS-CoV-2 doze paskiepyta daugiau kaip 100 medikų ir slaugytojų, dirbančių rizikingiausiose zonose. Likusieji darbuotojai (išskyrus neseniai persirgusius), pagal planą, antrąją vakcinos doze turėtų būti paskiepyti vasario 1 dieną. Tad tikimasi, jog vasario mėnesį, jei pandemijos mastai nedidės, bus galima atnaujinti dar daugiau paslaugų ligoninėje.
    Sausio 21 dienos duomenimis dviejuose Ukmergės ligoninės COVID-19 skyriuose buvo gydomi 22 pacientai. Dauguma jų – Ukmergės rajono gyventojai. 12-os pacientų gydymui reikalingos deguonies kaukės, vienas pacientas šiuo metu yra prižiūrimas Anesteziologijos- reanimacijos skyriaus medikų.
VšĮ Ukmergės ligoninės informacija

2 thoughts on “Ukmergės ligoninėje vėl pradeda veikti Vidaus ligų skyrius

  • 2021-06-04 at 07:26
    Permalink

    O prieko cia ukmerges ligonine

  • 2021-01-22 at 08:10
    Permalink

    Ligoninė atnaujina darbą, bet iš Širvintų į Ukmergę tik vienas autobusas per dieną . Ir tas vakare 17.50. kaip nuvažiuot pas medikus? Kur tas žadėtas žalias koridorius?

Comments are closed.