Prekybininkai “laukia” pirkėjų nenuvalę aikštelėse sniego

I.Šeiniaus alėjoje dirbama iš peties

/ NERINGA TUKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Sako, apie teatrą sprendžiama pagal jo rūbinę. Tokiu atveju apie parduotuves spręskime pagal nuvalytus takus ir aikšteles.

  Penktadienis. Širvintos. Atvažiavus iš kaimo net nustembu – pas mus kaime keliai geriau nuvalyti, nei Širvintose. Lėtai juda visas transportas. Tiesa, turiu pripažinti, I.Šeiniaus gatvėje pluša darbininkai ir alėjoje sniegas stumdomas traktoriumi.

  Įsuku į vieno prekybos centro aikštelę – sniego daug. Tačiau grįžus išvažiuoti net ir geros padangos nepadeda – ratai sukasi, mašina slysta – sniegas birus lyg smėlis. Gerai, kad iš šalia stovinčio automobilio senukas pasiūlo kastuvą. Prasikasu ir išvažiuoju.

   Užsuku ir į kitą prekybos centrą, nes reikia vaistų. Ten aikštelė akivaizdžiai valyta. Sniego kažkiek yra, bet juk žiema. Akivaizdu – čia pirkėjai laukiami ir gerbiami.

Sniegas prekybos centro aikštelėje

   Štai ir galvoju, kad mes, pirkėjai, galime spręsti apie prekybos centrus, parduotuves pagal jų pastangas. Prekybininkas, kuris vertina ir gerbia savo pirkėjus, aikštele pasirūpinęs, takais taip pat. Pagalvokime, mes jiems atnešame pinigus, tad turime teisę norėti tam tikrų patogumų.

   Teko matyti ir girdėti apie kaimyniškas talkas, kai vyrai nukasinėjo sniegą. Girdėjome ir apie ūkininkus, kurie padeda savivaldybei kovoti su sniego gausa. Džiaugtis tik reikia tokiais žmonėmis. Bet štai – kai kurie prekybininkai visai apsileido.

    Va taip, jei visi susivienytume ir pamokytume tuos, kurie negerbia savo klientų – nesusitvarkei savo aikštelės – nepirksiu pas tave. Gal ir išmoktų?

   Senieji širvintiškiai pasakoja, kad taip vadinamais “gūdžiais sovietmečio laikais” sniegas iš miesto buvo išvežamas, kiemsargiai jį kasė kastuvais. Ir įveikdavo. O dabar net su technika nesugeba…

P.S. Šį kartą nerašau prekybos centro pavadinimo. Bet kiekvienas einame ir matome, kur esame laukiami, o kur ne.

4 thoughts on “Prekybininkai “laukia” pirkėjų nenuvalę aikštelėse sniego

  • 2021-02-02 at 18:06
    Permalink

    Komunalinis ? O jis dar yra? Iš kosmoso jūs gal atskraidino? Šilumos rankose priežiūra ir t.t. niekam neįdomu iš kur atsirado technika? Nes prieš 3 metus laikraštyje užfiksuotas adm. Dir. Atsakymas,dėl eciservice valymo. Ats buvo : nera technikos… o iš kur ji atsirado? Protaukit žmonės!!! Technika buvo paslėpta už pjuvenų zibalų garažuose, o ecoserv pinigus dalinosi su kažkuom… nepasidalino, išsiskyrė… dabar vėl bando draugauti…. pinigėliai byra!!! Siūlau pasidomėti tuo straipsniu, šilumos konkursais, ir technika, kuri eina per rankas kam nori, ir kiek nori… kiek kartų sakiau, mąstom, žmonės!!! Maximą valo už pinigus, gyventojai palauks, perbris… va jums stipri valdžia??!!! Ar tikrai stipri???

  • 2021-02-02 at 14:19
    Permalink

    Šiandien jau apsitvarkiuskiemą Norfa.

  • 2021-02-02 at 10:25
    Permalink

    Mačiau, kad maximai komunalinis valė. Tik nežinau – mokamai ar darmai

  • 2021-02-02 at 06:48
    Permalink

    Prie Norfos pas mus visada bardakas

Comments are closed.