Nuo kaimynų triukšmo geriausiai apsaugo draugystė

  Policijos įvykių suvestinėje gan dažnai Širvintų rajono gyventojai praneša apie kaimynų keliamą triukšmą – garsiai leidžiamą muziką, šauksmus, vaikų keliamą triukšmą, remonto darbus, šuns lojimą ir pan. Gyventojai, kuriems trukdo kaimynų keliamas triukšmas, turi teisę kreiptis į policiją, tačiau nepamirškite būti supratingais ir tolerantiškais dėl kasdieninių gyvenimiškų situacijų – mažamečių vaikų keliamo triukšmo, buities prietaisų naudojimo, grojimo muzikos instrumentais.
   Tačiau jeigu triukšmadariai paiso tik savų interesų, tuomet jie tramdomi baudomis, per praėjusius metus buvo surašyti 153 administracinio nusižengimo protokolai pagal ANK 488 str. (Viešosios rimties trikdymas). Dažnai triukšmadariais tampa neblaivūs asmenys – neretai tokie ir pareigūnų nepaiso, todėl į iškvietimo vietą tenka važiuoti ir po kelis kartus. Piktybiškiems pažeidėjams taikoma griežta administracinė atsakomybė.
   Dėl viešosios rimties trikdymo praneškite telefonu ☎112 arba www.epolicija.lt , jei kaimynai triukšmauja nuolatos galite raštu kreiptis į Širvintų rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių.
   Kurkime saugią aplinką kartu, nepamiršdami žmogiškųjų vertybių ir pagarbių santykių su aplinkiniais.
Širvintų rajono PK

One thought on “Nuo kaimynų triukšmo geriausiai apsaugo draugystė

  • 2021-03-11 at 10:26
    Permalink

    Atkreipkite dėmesį į savo keliamą ar šalia esantį triukšmą, gerbkite savo, savo šeimos, šalia gyvenančių žmonių teisę į ramybę ir tylą, o su triukšmaujančiais kaimynais pabandykite draugiškai pasikalbėti;)

Comments are closed.