Nedideli protrūkiai yra Širvintų policijos komisariate ir dviejose verslo įmonėse

    Per pastarąsias dienas stipriai šoktelėjo naujų COVID-19 atvejų skaičius rajone. Savivaldybės duomenimis, per paskutines 14 dienų susirgusiųjų skaičius pakilo iki 52.
   Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, didelių židinių nėra fiksuojama, tačiau nedideli protrūkiai yra Širvintų policijos komisariate ir dviejose verslo įmonėse. Visi kiti atvejai – pavieniai ir atskirose šeimose.
   Nerimą kelia ir teigiamų COVID-19 testų nuo bendro testų skaičiaus dalis. Šį rodiklį stipriai veikia tai, kad testus atlieka daugiausiai asmenys, jaučiantys simptomus.  Tuo tarpu profilaktinių tyrimų vis dar atliekama nedaug.
    Šiandien Lietuvos Respublikos Vyriausybė priims sprendimus dėl judėjimo ribojimų atlaisvinimų. Deja, kol Širvintų rajono savivaldybės gyventojų sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų viršija 200 atvejų – o pagal šiandienos Statistikos departamento duomenis, jis yra 376 – judėjimo atlaisvinimų teks palaukti.
   Labai kviečiame gyventojus – įmonių, organizacijų darbuotojus, individualiai dirbančius asmenis, turinčius tiesioginių kontaktų su kitais asmenimis, atsakingai priimti sprendimus ir atlikti profilaktinius tyrimus.

2 thoughts on “Nedideli protrūkiai yra Širvintų policijos komisariate ir dviejose verslo įmonėse

  • 2021-03-17 at 10:42
    Permalink

    Tikrai taip. Tik dar reikėtų pridėti prekybcentrių pardavėjus .

  • 2021-03-16 at 08:38
    Permalink

    Pirmiausia reikėjo skiepyti medikus, mokytojus, policininkus ir ugniagesius. Paskui kitus, kas negali dirbti nuotoliniu būdu. Pensininkai taip ar taip namie sėdi. Jie galėjo palaukt

Comments are closed.