VTEK nutarė tirti Širvintų rajono savivaldybės tarybos nario V. Kalesniko elgesį

   Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nutarė tirti Širvintų rajono savivaldybės tarybos nario V. Kalesniko elgesį.

    Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos nario Vytauto Kalesniko elgesio. Bus aiškinamasi, ar valstybės politikas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

   Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Jame teigiama, kad šių metų vasarį ir kovą V. Kalesnikas dalyvavo sprendžiant klausimą, susijusį su Širvintų rajono Bartkuškio mokyklos-daugiafunkcio centro pertvarka ir reorganizavimu, nors jam vadovauja valstybės politiko sutuoktinė.

 

4 thoughts on “VTEK nutarė tirti Širvintų rajono savivaldybės tarybos nario V. Kalesniko elgesį

  • 2021-04-10 at 09:41
    Permalink

    Tai kad ir Šalkauskas nenusišalino kai šį posėdį svarstė klausimą susijusį su Šilumos ūkiu

  • 2021-04-09 at 12:09
    Permalink

    Nežinau kam padėkoti, kad žmonės tapo aktyvesni prieš vadinamos “carienės” neteisėtus veiksmus.
    Gal ir kiti ledai pajudės iš vietos (statybos, panaudoti “racionalia” milijonai ir pan., nuostoliai padaryti rajonui).

  • 2021-04-09 at 08:57
    Permalink

    Štai čia ir yra bėda. Širvintų tarybos etikos komisija veikia neteisėtai. Jos pirminykė… mierės pavaduotoja, vicemerė Janina Paaaažusienė. Jos vaduotojas, pravarde “Neturi ką veikti?” Daugėla. Obettačiau, šį kartą reikalą tirs Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, kuri nėra pavaldi carienei. Gali būti labai visaip. Aš ir galvojau, kodėl praeitam tarybos posėdyje taip preciziškai vyko nusišalinimas…

  • 2021-04-09 at 08:49
    Permalink

    Kaip čia dabar yra, kad pajudino Vytautą Kalesnika iš visuomeninio judėjimo ” Drauge kurkime Širvintų krašto ateitį” tarybos narį. Nors iš karto galima spręsti ir apie pasekmes. Etikos komisija priklauso visi žino kam, yra nelegali. Atsakymas bus teigiamas V. Kalesniko naudai.
    Kaip kitaip gali balsuoti tarybos nariai, negu pasako Pinskuvienė, jeigu tarybos nario sutuoktinė eina vadovo pareigas įstaigoje, kuri priklauso savivaldybei.
    Priešingu atveju būtų paleistas “buldozeris”, kuris veikia nuo 2015 metų ir viską nušluoja, kas netinka Pinskuvienei.

    Dabar Pinskuvienės visuomeninio judėjimo pavadinimą galima keisti į pavadinimą “Drauge praskolinkime Širvintų krašto ateitį”. Tokia ateitis nusimato. Kadangi Širvintas valdo ne vietiniai gyventojai, o atvykę : Pinskuvienė, UAB “Širvintų šiluma” direktorius ir pan.

Comments are closed.