Kiek gali kainuoti naujo būsto remontas ir nuo ko tai priklauso?

   Kai siekiama, kad namai visada būtų jaukūs ir tvarkingi, anksčiau ar vėliau prireikia atlikti remontą. Jei tiesiog nusprendžiama atnaujinti sienas ar lubas, remontas įprastai nereikalauja didelių išlaidų, todėl galima išsiversti be paskolos, tačiau kas kita, jei darbų kiekis yra tikrai nemažas. Įsigijus naują būstą neretai neapsiribojama vien tik kosmetiniu remontu: kai siekiama susikurti savo svajonių namus, remonto kaina gali būti ne tokia ir maža. Jei neseniai įsigijote naują būstą ir svarstote apie jo atnaujinimą, tikėtina, kad galvoje kirba klausimas, kiek gali kainuoti jo remontas, taigi, nuo ko tai priklauso, ir kaip paskaičiuoti būsimas išlaidas?

Apdailos medžiagų kiekis ir kokybė

  Skaičiuojant remonto išlaidas pirmiausia reikėtų numatyti, koks bus reikalingas apdailos medžiagų kiekis. Paskaičiuoti reikiamų medžiagų kiekį nėra labai sudėtinga, tačiau tam visada prireikia šiek tiek laiko. Vertėtų išsiaiškinti, koks yra grindų, lubų ir sienų plotas: tai padės numatyti, kiek medžiagų reikės įsigyti. Apdailos medžiagų kaina visuomet priklauso nuo to, kokia yra jų kokybė: natūralu, kad kokybiškesnė produkcija pareikalaus didesnių išlaidų. Sužinoti vidutines produkcijos kainas tikrai nebus labai sudėtinga: galite pasižvalgyti, kokios kainos yra nustatytos internetinėse remonto prekių parduotuvėse, ir numatyti išlaidas galėsite gerokai paprasčiau.

Ar remonto darbus atliksite savarankiškai?

   Jei remontą nuspręsite atlikti savarankiškai, tokiu atveju jo kaina bus mažesnė nei tada, jei samdytumėte patyrusius meistrus. Vis dėlto, svarbu išlikti pakankamai savikritiškiems ir įvertinti, ar tam tikrus apdailos darbus galėsite atlikti tikrai kokybiškai. Natūralu, kad neturint atitinkamos patirties apdailos darbų atlikimas gali būti pernelyg sudėtingas, o rezultatas nebus pakankamai geras. Deja, nusprendus darbus atlikti savarankiškai jau po poros metų viską tenka perdaryti, taigi, tai ir vėl reikštų papildomas išlaidas. Jei nuspręstumėte būsto apdailą patikėti profesionalams, tokiu atveju naudinga išsiaiškinti, kokias kainas jie yra nustatę, – tai taip pat padės skaičiuoti būsimas išlaidas.

Taigi, kiek tai gali kainuoti?

Ekspertų teigimu, kapitalinis 50 kvadratinių metrų būsto remontas įprastai kainuoja nuo 5 iki 15 tūkstančių eurų, tačiau viskas priklauso nuo jūsų pačių lūkesčių. Jei nuspręsite tiesiog atnaujinti grindis, lubas ir sienas, gali pakakti vos poros tūkstančių eurų, o tuomet, jei norėsite perprojektuoti erdves, pasikeisti langus, atnaujinti baldus ir buitinę techniką, būsimos remonto išlaidos gali smarkiai išaugti. Prieš imdamiesi darbų turėtumėte gerai pagalvoti, ką atlikti būtina jau dabar, ir kas dar gali šiek tiek palaukti (pavyzdžiui, baldų ar buitinės technikos įsigijimas gali būti atidedamas vėlesniam laikui).

Gali praversti būsto remonto paskola

   Jei paaiškėtų, kad būsto remonto išlaidos yra gerokai didesnės nei galite sau leisti, pasvarstykite apie galimybę pasiimti būsto remonto paskolą. Nors neretai manoma, kad tai gali būti pernelyg brangu, tačiau tikrai visada galima rasti tokį pasiūlymą, kuris jums būtų pats palankiausias. Jei bus pasirenkama pigiausia paskola būsto remontui, pasiskolinti galėsite tikrai palankiomis sąlygomis, o pinigų grąžinimas bus atliekamas kas mėnesį sumokant numatyto dydžio įmokas.
Taigi, jei planuojate būsto atnaujinimą, pasidomėkite, ką siūlo paskolas teikiančios bendrovės!

Užsakymas ŠS 21-36