Šiandien abiturientams skamba paskutinis skambutis

  Šiandien 22 tūkstančiams Lietuvos abiturientų skamba paskutinis mokyklinis skambutis. Širvintų rajono mokyklų duris užveria 102 dieninio skyriaus abiturientai ir 32 suaugusiųjų klasės mokiniai (duomenys iš patvirtintų klasių komplektų lentelės). 

   Ši abiturientų laida ypatinga – didžiąją dalį paskutinių mokslo metų praleido prie kompiuterių ir su draugais bei mokytojais bendravo per ekraną. Taip, jie parodė, kad informacinių technologijų amžiuje yra galimybė matytis, bendrauti ir mokytis kitaip. Tačiau niekas nepamatuos, kiek šis jaunimas prarado: pokalbius žiūrint į akis, apsikabinimus, jaunuoliškus pašėliojimus, net pirmąjį bučinį…

    Šis jaunimas suaugo greičiau. Juk nėra lengva mokytis, kai visa laiko planavimo atsakomybė paliekama tau. Šio egzamino neišlaiko net ir kai kurie suaugę. Tačiau jaunimas rodo ir moko mus, kad visko galime išmokti ir prisitaikyti.

   Šiandien jie renkasi į paskutinę pamoką. Iš ekranų jiems eiles deklamuos mažieji, dainuos tik jiems skirtas daineles. Gimnazijų vadovės, klasių auklėtojos, pirmosios mokytojos linkės visko, kas gali praversti jauno žmogaus kelyje. Ir tas nekantraujantis skambutis, tiek metų kasdien kvietęs į pamokas ir pertraukas, šiandien skamba paskutinį kartą. Ne, jis niekur nedings. Jis ir toliau skambės, bet kvies jau kitus.

Mieli abiturientai, 

   Kaip ir kiekvienas jaunas žmogus, Jūs skubate išeiti iš mokyklos, pasijusti suaugusiais. Bet žinote, ko labiausiai trūksta palikus mokyklą? Mokytojo raudono rašiklio žymės sąsiuvinyje. Mokykloje viskas paprasta: mokytojas užbraukia klaidą ir tu ją pataisai. Gyvenime kitaip. Niekas neparodo klaidų – jas atpažinti ir taisyti privalai pats. Kai bus labai liūdna, ar nežinosite, kurį kelią rinktis – grįžkite į savo mokyklą. Pasėdėkite ant taip mėgtos palangės, pasiklausykite už durų sklindančio mokytojo dėstymo, pasidžiaukite mokinukų klegesiu. Mokykla – yra ta vieta, kur gyvena Jūsų vaikystė ir jaunystė. Neužmirškite į ją sugrįžti…

   Šiandien visi Jums linkime sėkmės laikant egzaminus ir renkantis savo kelią. Neužmirškite savo kaimų ir miestelių, užsukite čia pasidžiaugti savo pasiekimais, pasisemti minčių ateičiai, padrąsinti augančią kartą, palaikyti tėvų ir senolių.

    Aukšto skrydžio kiekvienam!

Neringa ir Krašto žinios

   Muzikinis sveikinimas visiems abiturientams – reikia draugą turėti:

2 thoughts on “Šiandien abiturientams skamba paskutinis skambutis

  • 2021-05-22 at 17:40
    Permalink

    Virusas ir politikai sugadino šių vaikų gražiausius metus

  • 2021-05-21 at 14:15
    Permalink

    Sveikinimai paskutinio skambučio proga

    Už šių mokyklos durų daug takelių,
    Kelių ir vieškelių, kuris gi skirtas tau?
    Juose bus visko: džiaugsmo ir vargelių,
    Vienų mažiau, kitų šiek tiek daugiau.

    Bet šiandien vis dar linksminkis ir šėlki,
    Jaunystės vėjas tau neleis nurimt.
    Draugus apglėbęs juoksies, gal net verksi,
    O ryt su likimu išeisi susitikt.

Comments are closed.