Prevencinė pamoka „Saugi vasara“

    Birželio 15 dieną, bendradarbiaujant su Širvintų priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, organizavome prevencinę pamoką po atviru dangumi, kurioje dalyvavo Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos 7D klasės mokiniai ir klasės vadovė Kristina Blusevičiūtė-Amulė.     Policijos bendruomenės pareigūnė Ginta ir policijos rėmėjas Stasys priminė vaikams Kelių eismo taisyklių reikalavimus dviratininkams ir paspirtukininkams jie turi dėvėti visas apsaugos priemones: liemenes su atšvaitais ir nepilnamečiams privalomą apsauginį šalmą. Pareigūnė papasakojo kaip saugoti savo asmeninius daiktus atostogaujant. „Žodyje „poilsis“ užkoduotas atsipalaidavimas, malonumas. Tuomet neretai išjungiamas ,,saugumo mygtukas“ ir tampama mažiau budriais. Nebūna per daug pamokymų vaikams, kaip saugiai elgtis, kartojimas – išmokimo pagrindas.
  Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji inspektorė Giedrė Gulbinavičienė ir vyriausiasis specialistas Virginijus Lukša priminė vaikams kaip saugiai elgtis prie vandens telkinių ir vandenyje, kaip išsikviesti pagalbą, papasakojo kaip saugiai susikurti laužą. Iškylose laužai, kepsninės, židiniai turi būti nuolat prižiūrimi suaugusiųjų. Turėti po ranka tvarsčius, amoniako, dezinfekuojančio skysčio, geriamo vandens. Itin skaudžios nelaimės yra skendimai. Pirma prevencija – akylai saugoti mažylius, vyresnieji vaikai turi žinoti, kad šokti į vandenį ,,ant galvos“ yra mirtinai pavojinga – po atsitrenkimo galva į dugną žmogus gali žūti, dėl stuburo pažeidimų lieka paralyžiuotas, o maudynės neleistinose vietose turi būti uždraustos. Jokiu būdu vaikai iki 12 metų be suaugusiųjų priežiūros negali eiti maudytis.
   Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos antros komandos ugniagesiai realiai pademonstravo kaip gelbėti skęstantįjį, kaip suteikti pirmąją pagalbą. Inspektoriaus Simanto Mažeikio asmeninis „draugas” šuo vardu Tonis, atliko pagrindinio gelbėtojo vaidmenį ir būdamas apmokytas gelbėtojas šoko į vandenį gelbėti skęstančiojo.
    Nutikus bet kokiai rimtesnei nelaimei suskubkite skambinti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.️
   AČIŪ visiems už prevencinį darbą – žmones pažįstame ne per kalbas, bet per veiklas.
    Linkime saugios vasaros!!!
Širvintų rajono Policijos komisariatas