Širvintos upėje rasta 17 negyvų vištų

 / NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

  Facebook paskyroje pasirodė pranešimas: “Vakar vakare, Širvintos upėje, buvo rasta 17 NEGYVŲ VIŠTŲ. Pagal upės tėkmę ir radimo lokaciją, spėjame, kad vištos buvo išmestos nuo tilto, esančio važiuojant link Motiejūnų. Visos vištos buvo surinktos, iškviesta Veterinarinė Tarnyba. Jeigu kas nors iš jūsų matė, kas padarė tokį bjaurų ir neapgalvotą sprendimą – prašome pranešti.  Žmonės, būkime supratingi, visas šis vanduo keliauja į Širvintų miesto pusę, kur maudosi žmonės, plaukioja vaikai.

   Paskambinę į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamento Širvintų skyrių sužinojome, kad išteis jie vakar gavo pranešimą apie negyvus paukščius vandenyje. Specialistai paukščius surinko ir perdavė tyrimams. Bus tiriama, ar paukščių gaišenos nėra kritusios dėl paukščių gripo. Jei įtarimas pasitvirtintų palylinkių paukščių augintojai būtų įspėti neleisti auginamų paukščių į atvirą erdvę.

  Paklausus, ar bus ieškoma, kas taip neatsakingai atsikratė paukščiais ar jų gaišenomis, išgirdome, kad gaišenos jau yra apirusios, tad nustatyti asmenis, taip pasielgusius, praktiškai nėra galimybių. Nors viltiues dar palieka mieste įrengtos stebėjimo kameros.

  Jei matėte, kaip ir kas atsikratė paukščiais, praneškite policijai. Tai labai svarbu dėl mūsų ir mūsų vaikų, kurie maudosi Širvintų tvenkinyje.

Nuotraukų autorė Augustė Baravykaitė / facebook

 

One thought on “Širvintos upėje rasta 17 negyvų vištų

  • 2021-07-23 at 11:56
    Permalink

    Vis stebiuosi nesąžiningumo galimybėmis. Kokia sąžine turi būti žmonės, kad taip darytų

Comments are closed.