Ugniagesiai gesino automobilius, šieno rulonus, padėjo patekti pas sergantį asmenį

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2021-07-14 d. iki 2020-07-20 d.

   Pranešame, kad 2021 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 36 gaisrai, atlikti 43 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. Nuotraukos autorius Simantas Mažeikis, Širvintų PGT inspektorius

    2021-07-14 d. gautas pranešimas, kad Širvintų r. sav., autostradoje Vilnius – Panevėžys dega vilkiko padanga. Atvykus, iš po vilkiko Volvo puspriekabės rūko dūmai. Degė puspriekabės vidurinė padanga. Sudegė padanga, apdegė oro pagalvė, apsilydė puspriekabės plastmasinės dalys.

  2. 2021-07-16 d. gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Senųjų Viesų k., Saulės g. automobiliui stovint iš po kėbulo pradėjo sklisti dūmai. Vykstant gautas informacijos patikslinimas, kad degimo nėra, garavo įkaitęs aušinimo skystis, techninis gedimas. Priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų pagalbos neprireikė.
  3. 2021-07-17 d. gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Dubelų k. laukuose dega žolės rulonas. Nuo gaisro vietos iki miško apie 200 m. Atvykus nustatyta, kad su priežiūra buvo deginamos šiukšlės. Pavojaus nėra. Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių pažeidimų nenustatyta.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2021-07-14 d. gautas pranešimas, kad Širvintų r. sav., autostradoje Panevėžys – Vilnius į griovį įvažiavęs automobilis, ar yra prispaustų žmonių neaišku. Atvykus atjungtas automobilio Volkswagen akumuliatorius, prispaustų žmonių nebuvo. Nuo važiuojamosios kelio dalies nušluotos nuolaužos.
  2. 2021-07-15 d. gautas pranešimas, kad Alionių sen. Juodiškių k. Liepų g. vyras užsirakinęs iš vidaus, nesikelia, negali atidaryti durų, sutriko sveikata, yra silpnas. Vyras sąmoningas, matosi per langą, kad juda, bet pranešėjas pats negali atidaryti durų. Vykstant gautas informacijos patikslinimas, kad į pastatą patekti pavyko, tad priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų pagalbos patenkant į namą neprireikė.

 PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija