8 įdomūs būdai, kaip galite panaudoti nuvytusią puokštę

    Šviežia, kvapni ir kupina spalvų gėlių puokštė pradžiugina kiekvieną. Visgi, net jei ir mokate idealiai prižiūrėti skintas gėles, puokštės galiausiai vis vien praranda savo išvaizdą ir nuvysta. Be jokios abejonės, sudžiuvusios rožės taipogi gali džiuginti širdį savo išskirtinumu bei simbolizmu – tačiau yra ir dar daugiau būdų, kurių pagalba galite ilgesniam laikui išlaikyti gėlių grožį, aromatą ir su ja susijusius prisiminimus. Pateikiame Jums keletą idėjų, kurios padės grąžinti į gyvenimą gyvybę jau praradusią puokštę!

  1. Pasigaminkite potpourri

   Sudžiuvusios gėlės lengvai gali būti panaudotos aromaterapijos seansui –  būtent todėl siūlome pasigaminti nuosavą kvapnų maišelį, kitaip žinomą potpourri pavadinimu. Tam daug pastangų neprireiks – svarbiausia pasirinkti kvapnias gėles, pvz.: levandas, bijūnus ar rožes. Padžiovinkite gėles keletą dienų, tuomet sumaišykite jas su 5 lašeliais eterinio aliejaus ir pakepinkite šį mišinį orkaitėje kelias valandas. Detalesnius potpourri receptus lengvai galite rasti internete!

  1. Įkomponuokite gėles į rankų darbo muilą

   Jei dar niekuomet nesate mėginę pasigaminti muilo, pats metas tai išbandyti! Visas šiam procesui reikalingas priemones nesunkiai galite rasti muilo parduotuvėse. Ištirpdę muilo bazę, į ją galėsite įmaišyti džiovintų žiedlapių. Jie ne tik suteiks muilui išskirtinio aromato, tačiau ir puikiai atrodys skaidrioje bazėje.

  1. Įkomponuokite gėles į rankų darbo žvakes

   Lygiai kaip ir su muilu, sudžiuvusius žiedlapius nesunkiai galite panaudoti ir kaip dekoraciją bei aromato šaltinį rankų darbo žvakei. Apkaišykite žiedais jos kraštus arba sumaišykite mažą kiekį su vašku – keletas eterinio aliejaus lašų ir turėsite nuostabią savadarbę žvakę.

  1. Įkomponuokite gėles į rankų darbo papuošalus

   Naudodami epoksidinę dervą ar kitas panašias medžiagas, nesunkiai galite pasigaminti papuošalų, kuriuose kartu su gėlių žiedais liks įkomponuoti ir Jūsų prisiminimai. Tiesiog užpilkite formelėje esantį žiedlapį epoksidu – tai būdas ne tik pasigaminti aksesuarų, tačiau ir įamžinti gautą puokštę.

  1. Pasinaudokite gėlių stabilizavimo paslauga

   Jei norite, kad gauta rožė ar kita gėlė atrodytų lyg tik ką nuskinta net keletą metų – kreipkitės į gėlių stabilizavimo specialistus. Jie užtikrins, kad bent viena rožytė ar net visa Jūsų vestuvinė, krikštynų ar kita proginė puokštė Jus džiugintų dar ilgą laiką. Taipogi verta žinoti, kad gėlių parduotuvėse galite įsigyti jau stabilizuotų gėlių, pvz.: miegančių rožių.

  1. Įsirėminkite suspaustas gėles

   Dar vienas puikus būdas įamžinti jausmus ir šiltus prisiminimus saugančią puokštę yra džiovintų ir/arba spaustų gėlių įrėminimas. Įrėmintos gėlės nuostabiai atrodys ant sienos kartu su nuotraukomis bei paveikslais ir gerokai pagyvins aplinką. Be to, tai bus puikus priminimas apie gerai praleistą laiką pasimatyme ar svarbią šventę!

  1. Panaudokite gėlių žiedelius manikiūrui

    Itin originalus ir išskirtinis būdas prikelti puokštę antram gyvenimui yra žiedlapių įkomponavimas į Jūsų manikiūrą. Tai galite padaryti patys – prireiks nagų dildės, lako ir daug kantrybės – arba atnešti paruoštus (geriausia suspaustus ir išdžiovintus) žiedlapius savo meistrei. Kam piešti gėles ant nagų, kai galima grožėtis į manikiūrą įkomponuotais tikrais žiedais?

  1. Paverskite nuvytusias puokštes naminio valiklio dalimi

    Jei tvarkymasis tapo įgrisusia rutina, paverskite procesą smagesniu pasigaminę nuosavą valiklį. Puikiam ir kvapniam paviršių valikliui prireiks ketvirtadalio puodelio gėlių, vieno puodelio sodos ir šaukštelio druskos.

   Tikimės, jog šis straipsnis suteikė Jums naujų idėjų, kaip galite išnaudoti savo pirminį grožį praradusių puokščių potencialą. Juk net ir nuvytusios gėlės yra nuostabiai gražios ir naudingos!

Užsakymas ŠS Nr. 21-70