Širvintų rajone atidengtas dar vienas paminklas

  Širvintų rajono savivaldybė praneša džiugią žinią: “Baltijos kelio diena, praėjus 32 metams nuo šio istorinio įvykio, šiandien Širvintų rajone, 47 automagistralės Vilnius – Ukmergė kilometre pažymėta meniniu atminimo akcentu – skulptoriaus Mindaugo Junčio sukurtu paminklu Alytaus krašto žmonėms, stovėjusiems 1989 m. rugpjūčio 23 d. Baltijos kelyje.
   Iškilmingoje paminklo atidarymo ceremonijoje drauge su gausiai suvažiavusiais alytiškiais dalyvavo Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, Seimo nariai, Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Širvintų r. savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, Alytaus miesto savivaldybės vicemeras Povilas Labukas, daugelis kitų garbingų svečių.
  Iškilmingai iškėlus Lietuvos vėliavą, nuskambėjus „Tautiškai giesmei“, paminklą pašventino Alytaus dekanato dekanas kunigas Arūnas Užupis. <…>”
***
    Tačiau sulaukėme kelių patriotiškai gyvenančių asmenų skambučių su priekaištais, kad “Krašto žinios” nepaskelbė apie planuojamą renginį. Taip, pripažįstame savo kaltę – šio renginio neanonsavome. Atsiprašome savo skaitytojų. Mes nesiekėme pasisavinti ar nutylėti šventės.
   Šio renginio savo tinklapyje neanonsavo ir Širvintų rajono savivaldybė. Kodėl – mes nežinome. Tiesa, po skaitytojų pastabų radome, kad skelbimą apie paminko atidengimą ir planuojamą minėjimą Širvintų rajone skelbia Alytaus savivaldybė.

4 thoughts on “Širvintų rajone atidengtas dar vienas paminklas

  • 2021-08-25 at 09:59
    Permalink

    Ponia su liūdna praeitimi vėl gavo progą pozuoti ir fotografuotis

  • 2021-08-25 at 07:29
    Permalink

    Žmonės apie asmenines šventes neskelbia. O čia gaunasi asmeninė šventė su alytiškiais

  • 2021-08-25 at 07:01
    Permalink

    Iš Alytaus iki renginio vietos virš 130 kilometrų. Alytiškiai atvyko keliais autobusais, jų buvo apie 200 žmonių. Ir Alytaus rajono savivaldybė, bei
    Alytaus gidas apie renginį paskelbė rugpjūčio 17 dieną. Svetainėje ir Facebook. Ir dar renginio dieną ryte priminė.
    O mes šiaip jau nusipelnėme tokios merės. Nuvyko viena, ir visai dėl to nepyksta.

  • 2021-08-25 at 06:40
    Permalink

    Svarbu, kad vienintelis rajone dirbantis ir viską gebantis, suprantantis žmogus, t.y. mūsų ponia, buvo. Apgailėtina, kad žmonės taip išstumti į paribius.

Comments are closed.