Akmenės rajono savivaldybėje, rugpjūčio 25 dienos duomenimis, paskiepyta 80,3% gyventojų

    Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas teigia, jog paskiepyti 80% gyventojų pavyko dėl vieningo savivaldybės bei atsakingų specialistų darbo, pačių gyventojų sąmoningumo.

   Tuo metu vertindamas Vyriausybės veiksmus valdant koronaviruso plitimą, V. Mitrofanovas pabrėžė lankstesnio požiūrio poreikį ir pasekmių susirgus demonstravimą.

   „Turime puikius gyventojus, kurie suvokia, kas yra atsakomybė ir laisvė. Jeigu yra tikimybė užkrėsti kitą žmogų, jau įsiterpi į jo laisvę.

   Gal ir mūsų vadovybės veiksmai kažkiek nulėmė tokią situaciją. Pats rengiau tiesiogines transliacijas kas antrą savaitę, kuriose pirmasis klausimas ir buvo Covid-19 situacija. Neslėpėme, kur susergama, kur kyla židiniai”, – teigia V. Mitrofanovas.

   Jo manymu, skatinamosios priemonės, kaip loterijos ar prizai, nuvertina siekiamą tikslą ir, vietoje to, reikėtų užsiimti bendravimu su gyventojais per tuos asmenis, kuriais jie pasitiki, sudarant patogias sąlygas pasiskiepyti.

   „Mūsų visa strategija rėmėsi šeimos gydytojais. Palyginkime: kai skambina savivaldybės atstovas ir šeimos gydytojas. Pirmu atveju gali kilti klausimų dėl asmens duomenų, o gydytojas visą tai turi. Be to, ir gyventojai jais pasitiki.

  Kitas dalykas – socialinė dalis. Nuo pat pirmų minučių veikė mobili skiepijimo komanda, kuri važiavo į namus ir įmones. Dabar taip pat sudarome galimybes pasiskiepyti prie prekybos centrų. Kai kurie žmonės galbūt gėdijasi atvykti į gydymo įstaigą, o čia jie gali prieiti prie palapinės ir gauti skiepą. Pakankamai rimtas ir atsakingas darbas, visos savivaldybės komandos, gydytojų, socialinių darbuotojų, sveikatos specialistų susitelkimas”, – sako V. Mitrofanovas.

  Vertindamas Vyriausybės veiksmus valdant koronaviruso plitimą, V. Mitrofanovas pabrėžė lankstesnio požiūrio poreikį ir pasekmių susirgus demonstravimą.

   „Negalima daryti politikos iš žmonių sveikatos. Mes rodome situacijas, kai žmonės suserga, su kokiomis pasekmėmis jie susiduria. To reikia, kad žmonės suprastų. Paviešinus vienos organizacijos veiksmus, ši lyg ir supyko, bet reikia nedaryti nesąmonių: karantinas, o jie organizuoja 14-kos žmonių anglų kalbos kursus. Iškart atsiranda židinys.

   Bet dėl ko mes, savivaldybės, turėtume siekti vieno ar kito rezultato? Mes paskiepijome 80% gyventojų, bet atsiradus nedideliam protrūkiui vėl atkeliauja apribojimai. Iš šiandien iš sergančių 26 rajono gyventojų susidarė 4 židiniai šeimyniniu principu. Mes juos lokalizuojame, stebime, bet tai nereiškia, kad rajonui turi būti taikomi kažkokie apribojimai”, – sako V. Mitrofanovas.

   Primename, jog Akmenės rajono savivaldybėje, rugpjūčio 25 dienos duomenimis, paskiepyta 80,3% gyventojų, įskaitant visus 35-54 metų sulaukusius asmenis.

Momentinės loterijos, teleloto bilietų tikrinimas

Pagal Akmenės rajono savivaldybės pranešimą

3 thoughts on “Akmenės rajono savivaldybėje, rugpjūčio 25 dienos duomenimis, paskiepyta 80,3% gyventojų

  • 2021-08-30 at 20:01
    Permalink

    Akmenės rajono meras, kurį šiek tiek pažįstu, yra sąžiningas ir labai padorus žmogus.

  • 2021-08-29 at 22:30
    Permalink

    Akmenės rajono savivaldybėje matomai kas liečia rajono valdžios bendravimą su rajono gyventojais yra visai kita situacija, negu Širvintų rajone.
    Širvintų rajono merės darbo tikslas – pasirodyti prieš kitus, kad jinai yra žinomiausia, protingiausia, gražiausia ir pan. Ir dabar yra prigaminta suvenyrinių dovanėlių ant kurių užrašas “Širvintų rajono savivaldybės merė ŽIVILĖ PINSKUVIENĖ”, o kodėl ne užrašas “Širvintų rajono savivaldybė”. Tie suvenyrai yra įteikiami, kaip nuo visos savivaldybės gyventojų, o ne reklamuoti Pinskuvienę.
    Širvintų rajonui reikia protingo, o ne gražaus mero, kaip jinai save laiko.
    O kaip tik pradėjo skiepyti, tai iš kart prikvietė žurnalistų su televizija. Pradėjo visiems reikšti pretenzijas dėl vakcinos, dėl skiepų, dėl skelbiamos statistikos. Šito žmonėms nereikia. O reikia tik rimtai dirbti, teikti teisingą informaciją, tartis, bendrauti su žmonėmis ir žmonės tada turėtų gerą pavyzdį.

  • 2021-08-27 at 08:16
    Permalink

    Ne visur šypsena padeda. Kartais ir padirbėti reikia.

Comments are closed.