Norite atsinaujinti savo terasą? Tai padaryti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti

  Nėra nieko geriau, kaip vaikščioti basomis po saulėtą terasą, gulėti ant kėdės ir gerti puodelį kvapnios arbatos ar kavos, stebėti gėlyne pučiantį vėją ir klausytis paukščių dainavimo. Išmokę sustoti ir gyventi lėtai, galime labiau įvertinti tuos mažus malonumus ir gyvenimo kokybę. Tam reikia paprasto dėmesio mažoms, bet labai svarbioms detalėms.

   Įsivaizduokite ankstyvą rytą. Vienintelė mintis išlipus iš lovos yra ta, kad saulei palietus kūną pajusite malonų pirmąjį kavos gurkšnį. Tereikia apsivilkti chalatą ir eiti į terasą su puodeliu kavos, atlikti malonios ryto ceremonijos. Tačiau išgąsdina kojose įstrigęs skausmas: ak, vėl tos senos lentos! Tačiau jei skiriate tam tikrą laiką savo terasos priežiūrai, situacija gali būti kitokia.

Kiek kainuoja terasa

   Jei terasos neturite, bet galvojate apie tai, jog norėtumėte įsigyti – terasos kainą sužinokite čia. Lauko terasos kaina priklauso nuo daugelio skirtingų aspektų, todėl vien tik matmenų nepakanka, norint pasakyti kiek kainuos lauko terasos įrengimas. Kaina priklauso ne tik nuo terasos dydžio, bet ir nuo jos vietos, formos, pasirinktų naudoti medžiagų, papildomų priedų (stogas, turėklai, pakopos), kuriuos norite įsirengti.

    Terasos darbų kaina taip pat priklauso nuo to, kur ir kaip greitai norėsite įsirengti terasą. Mums svarbu susipažinti su jūsų sklypu ar stogu, kad galėtume pateikti tikslų pasiūlymą. Kaina taip pat priklauso nuo pasirinktų naudoti medžiagų. Terasos statyboje kainą lemia jūsų išsirinkta mediena (pušies, termomediena, egzotinė) ar WPC lentos. Terasų montavimo įkainiai taip pat priklauso nuo pasirinktų atramų ir karkaso tipo, nes skirtingos medžiagos ar skirtingi terasų tipai reikalauja skirtingų darbų atlikimo.

Ko reikia, kad būtų galima džiaugtis terasos malonumais be batų

   Norėdami mėgautis terasos privalumais, turite ją apsaugoti nuo ultravioletinių spindulių, įtrūkimų, puvimo ir kitų pavojų. Bet tai skamba sudėtingai, ypač jei to niekada nedarėte. Šiais laikais kiekvienas gali lengvai pasirūpinti savo terasa-tiesiog pasirinkite tinkamą alyvą ir specialius įrankius-tai tikras malonumas. 

  • Pirmiausia terasą reikia gerai išvalyti-nuplauti susikaupusius nešvarumus, nubraukti senos dangos likučius ir pašalinti pelėsį. Užpildymui geriausia naudoti specialų šepetėlį ir valiklį. Sumaišykite 1 litrą skalbimo miltelių su 10 litrų vandens ir leiskite tirpalui stovėti 15 minučių. Prieš valydami tirpalą dar kartą išmaišykite. Laikykite tirpalą 15-30 minučių. Tada teptuku arba purkštuvu kruopščiai nuplaukite paviršių vandeniu.
  • Kad terasos  lentos būtų lygios ir patogios, jas nušlifuoti. Šis procesas užtruks tiek pat, kiek rytinė mankšta, o rezultatas bus dvigubai vertingesnis. Jei šlifavimui pasirinksite naują terasos įrankį, jis veiks kaip iš pypkės ir rezultatas bus tobulas. Pritvirtinkite šlifavimo popierių prie šlifavimo įrankio. Nušlifuokite aštrias briaunas ir atplaišas, kad paviršius taptų glotnus. Apdorodami savo terasą, daugelis skuba ir nėra linkę jos tinkamai paruošti, todėl rezultatas džiugina neilgai ir nebūna malonu vaikščioti basomis. Be to, paprastai aliejus ar kita apsaugos priemonė dengiama pernelyg storu sluoksniu. Naudojant naują terasoms skirtą įrankį, bus lengva šlifuoti net darant tai pirmą sykį ir neturint įgūdžių.
  • Kai jūsų terasa bus glotni tarsi ką tik išlygintas čiuožyklos ledas, galėsite ją aliejuoti, t.y. medį prisotinti specialaus aliejaus, taip užtikrindami jo ilgaamžiškumą.

Užsakymas ŠS Nr. 21-88