Mokyklinis skambutis į rajono klases sukvietė 1422 mokinius

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Po ilgų mėnesių mokymosi per kompiuterio ekraną mokiniai nekantriai laukė rugsėjo pirmosios, svajodami susitikti su draugais. Mokytojai ir tėvai jautėsi kiek kitaip, nežinia ir nerimas ėmė viršų.

   Likus savaitei iki mokslo metų pradžios švietimo įstaigų vadovams nusiuntėme klausimus. Sąmoningai kreipėmės gerokai anksčiau. Juk suprantame, kad paskutinė savaitė prieš mokslo metus mokyklose yra itin įtempta – naujų mokinių priėmimas, naujų klasių formavimas, tvarkaraščio sudarymas. O kur dar visi organizaciniai darbai. Tad ir dėl atsakymų neskubinome.

   Vadovų klausėme: ar įstaiga jau pilnai pasirengusi pasitikti mokinius? Jei ne, ko dar trūksta? Domėjomės laukiamų mokinių skaičiais ir prašėme palyginti su ankstesniais metais. Kiek mokinių šiemet mokysis Jūsų mokykloje? Daugėja ar mažėja, lyginant su ankstesniais mokslo metais? Gal pastebite kažkokias tendencijas? Smalsavome apie naujoves švietimo įstaigose. Rūpėjo ir kolektyvų nuotaikos pasitinkant naujus mokslo metus. Žinoma, kilo klausimų ir dėl pasiruošimo dirbti viruso akivaizdoje. O pabaigai visų vadovų paklausėme, ko palinkėtų savo vadovaujamam kolektyvui, kolegoms, mokinukams. Atsakymus pateikiame tokia tvarka, kokia ir gavome.

   Pirmoji atrašė „Tėkmės“ mokyklos direktorė Dovilė Janulienė. Deja, pažadėjusi netrukus pateikti atsakymus, jų neatsiuntė.

Musninkų Alfonso Petrulio gimnazija. Direktorė Palmira Kvietkauskienė:

  1. Mokykla pilnai pasirengusi pasitikti mokinius.
  2. Mokinių Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje daugėja, pasipildė 47 mokiniais.
  3. Nauji projektai: *Dėl mokyklos dalyvavimo pasirengimo diegti atnaujintas pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo bendrąsias programas veiklos tyrime; *2021 m. programoje „Erasmus+“
  1. Nauji mokslo metai sukelia dvejopus jausmus. Tai Mokslo ir žinių šventė, todėl linksma. Smagu po ilgo nesimatymo susitikti mokinius (dalis mokinių nuo lapkričio mokėsi ir mokslo metus baigė mokydamiesi nuotoliniu būdu). Gera žinoti, kad galėsime matyti vaikų akis, išgirsti jų juoką ir klegesį gimnazijos klasėse, koridoriuose ir kieme.  Tikimės, kad nauji mokiniai ir kolegos darniai įsilies į gimnazijos bendruomenę.

 Tačiau ši šventė priverčia ir susikaupti, kurti naujus planus, išsikelti tikslus ir uždavinius, apmąstyti metodus ir būdus, pagal kuriuos bus ugdoma ir ugdomasi: dirbama pamokų metu, įgyvendinamos įvairios veiklos, kuriami projektai, organizuojama popamokinė veikla.

Mokyklos bendruomenė šiais metais tikisi ir toliau draugiškai bendrauti ir bendradarbiauti įveikiant visus iššūkius.

  1. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija švietimo bendruomenei ir visuomenei pristatė, kaip vyks ugdymas švietimo įstaigose naujais mokslo metais, kokių saugumo sąlygų reikės laikytis. Norėtųsi priminti švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės pasakytus žodžius:

„Pagrindinė žinia, kurią kartojame visą laiką: ugdymas visose švietimo įstaigose vyks kontaktiniu būdu, visi mokiniai laukiami klasėse. Tikimės, kad vaikai mokyklose mokysis ir visus ateinančius mokslo metus. Labai to norime. Todėl visi, kiekvienas bendruomenės narys, padarykime tai, kas nuo mūsų priklauso, kad mokyklos būtų saugios. Skiepykimės, laikykimės saugumo sąlygų“.

 ŠMS naujienų tinklalapyje skelbiama išsami informacija apie tai, kaip dirbs ugdymo įstaigos nuo rugsėjo 1 dienos. Gimnazijoje bus laikomasi bendrų saugumo reikalavimų švietimo įstaigoms: mokiniai mokysis klasėse pagal srautus, didesnis dėmesys bus skiriamas asmens higienai, kaukių dėvėjimui, atstumų laikymuisi,  patalpų vėdinimui ir dezinfekavimui, stebima mokinių ir darbuotojų sveikata, bus atliekami greitieji antigenų testai (mokiniai juos atliks savarankiškai, prižiūrint mokyklos paskirtam darbuotojui). Imunitetą turintiems  – pasiskiepijusiems ar persirgusiems mokiniams – testuotis nereiks.

 Manau, kad mokyklos bendruomenė, sėkmingai įveikusi nuotolinio mokymosi iššūkius, ir toliau naudosis įvairiomis elektroninėmis platformomis, dalyvaus mokymuose,  stengsis tobulėti įvaldydama naujas technologijas ir ugdymo(-si) galimybes.

  1. Praėjo vieneri pandemijos metai. Supratome, kokie teisūs buvo mūsų senoliai sakydami, kad didžiausias žmogaus turtas yra sveikata. Tik būdamas sveikas žmogus svajoja, kuria planus, ieško būdų ir galimybių planų įgyvendinimui, nori bendrauti ir siekia bendradarbiauti, trokšta pažinti ir atrasti. Tad mokyklos bendruomenei norėtųsi palinkėti sveikatos ir stiprybės įveikiant visus iššūkius.

Gelvonų gimnazija. Direktorė Sondra Bartulienė:

  • Turėsime daugiau ir pačių mažiausiųjų, ir pačių vyriausiųjų mokinių:
  • I klasės mokiniai – 7 . •II – IV klasės mokiniai – 32. •Abiturientų – 14 .•Ikimokyklinio amžiaus vaikų, lankančių ikimokyklinio ugdymo grupes – 20. •Priešmokyklinio amžiaus vaikų – 4. •5 – II g – 75. •III g – 17. •Suaugusiųjų mokinių – 52.

        Gimnazija pilnai pasirengusi priimti mokinius. Mokinių padaugėjo. Ugdymo procese esame numatę įvairinti veiklas, apie kurias pranešime Gelvonų gimnazijos tinklapyje bei socialinėje paskyroje. Džiaugiamės, jog mokykloje klega vaikų balsai. Gelvonų gimnazijos bendruomenei palinkėsiu ištvermės, sėkmės ir kūrybingų naujų mokslo metų.

Širvintų Pradinė mokykla. Direktorė Irena Sližauskienė:

    Mes esame pilnai pasiruošę naujiems 2021-2022 m. m. Padaugėjo mokinių – mokysis 383 vaikai, kolektyvą papildė 4 nauji darbuotojai. Planuojame šiais mokslo metais dirbti kontaktiniu būdu ir laikytis visų saugumo priemonių, vadovaudamiesi Valstybės operacijų vadovo sprendimais. Visai pradinės mokyklos bendruomenei linkiu stiprybės, sveikatos ir glaudaus bendradarbiavimo vardan visų mūsų vaikų.

Širvintų progimnazija „Atžalynas“. Laikinai einanti direktorės pareigas Jūratė Stankevičienė:

   Džiaugiamės, kad šiandien į  Širvintų ,,Atžalyno” progimnazijos šventę džiugiai nusiteikę atėjo 343 mokiniai. Mūsų bendruomenė padidėjo vienuolika mokinių. Šventinių akimirkų nuotraukas ir informaciją apie šventę pateiksime savo progimnazijos virtualioje aplinkoje.

Širvintų lopšelis-darželis „Boružėlė“. Direktorė Rita Sinkevičienė:

  • Širvintų lopšelis-darželis „Boružėlė“ yra pilnai pasirengęs pasitikti savo ugdytinius.
  • Lyginant su ankstesniais mokslo metais, vaikų skaičius išlieka stabilus, tik šiais mokslo metais turime daugiau priešmokyklinio amžiaus vaikų. Pernai išleidome 44 priešmokyklinukus, šiais mokslo metais turime 52.
  • Įstaigoje bus vykdomi tęstiniai projektai. Nuo šių mokslo metų prisijungėme į projektus „Gera savijauta“ ir „Pirmieji metai darželyje“. Lopšelyje-darželyje (Vilniaus g. 55, Širvintos) atremontuotos dvi grupės, salė, laiptinė, koridorius.
  • Mokslo metus pasitinkame pakiliomis nuotaikomis. Džiaugiamės, kad galime dirbti kontaktiniu būdu.
  • Su korona viruso (COVID-19) iššūkiais jau susigyvenome. Vykdome Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nurodymus.
  • Visiems linkiu pačio sėkmingiausio mokslo metų starto.

Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija. Laikinai einanti direktoriaus pareigas Lada Kriščiūnienė:

  Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje yra pilnai pasiruošusi naujiems mokslo metams. šiemet mokosi 325 mokiniai, t. y. vienu daugiau nei pernai.

   Naujus mokslo metus pasitinkame labai džiugiai atnaujintose patalpose. Organizuodami ugdymą atsižvelgiame į teisės aktuose esančius nurodymus ir rekomendacijas – ribojame kontaktus, valdome srautus, laikomės atstumų.

   Visos naujienos apie gimnaziją yra skelbiamos viešai.

***

   Visų švietimo įstaigų kolektyvams linkime sėkmės darbuose ir žingeidžių mokinių.

Meno ir Sporto mokyklos į klausimus neatsakė. Ko gero jau atėjo metas vadovams priminti Visuomenės informavimo įstatymą.

5 thoughts on “Mokyklinis skambutis į rajono klases sukvietė 1422 mokinius

  • 2021-09-03 at 22:31
    Permalink

    Nepykit, žmonės, visiems tikrai totaliai neįdomu tos Širvintų mokyklos. Ką gali ponia P. švietime? Absoliutų nulį. Gal pati to ir nesupranta. Bet ir negali suprasti. Ilsėkimės

  • 2021-09-03 at 21:37
    Permalink

    Atžalyne girdėjau valgykla tai neveikia

  • 2021-09-03 at 10:32
    Permalink

    Mus tai spaudžia, o patys ką?

  • 2021-09-03 at 08:03
    Permalink

    Skaitau savo vaikų mokyklos atsakymus ir širdis dainuoja. Plačiai, aiškiai.

  • 2021-09-03 at 07:57
    Permalink

    Akivaizdu, kad kai kurie atsakė tik iš pareigos

Comments are closed.