Mažametis vaikas uždarė balkone moterį

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2021-09-01 d. iki 2020-09-09 d.

  Pranešame, kad 2021 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 48 gaisrai, atlikti 49 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2021-09-03 d. gautas pranešimas, kad viename iš gyvenamųjų butų Širvintų mieste Janonio gatvėje, mažametis vaikas uždarė balkone moterį – reikalinga pagalba atidarant balkono duris.  Atvykus, moteris buvo uždaryta pirmame aukšte esančio buto balkone. Glaustinėmis kopėčiomis buvo užlipta į balkoną, laužtuvu buvo atidarytos balkono durys ir moteris įleista į gyvenamąsias patalpas.
  2. 2021-09-07 d. gautas pranešimas, kad gatvėje Širvintų mieste, Zibalų gatvėje, ties 37 numeriu pažymėtu pastatu, gatvėje iš stovinčio lengvojo automobilio KIA Sorento rūksta dūmai. Atvykus nustatyta, degė benzinu ir dujomis varomo automobilio variklio skyrius. Gaisras užgesintas pravažiuojančiųjų automobilių vairuotojų pagalba, panaudojant 3 miltelinius gesintuvus.

Tos pačios dienos vidurdienį gautas dar vienas pranešimas iš Bendrojo pagalbos centro, kad Širvintų rajone, Bagaslaviškio miestelyje, Liepų gatvėje, viename iš gyvenamųjų namų degė elektros instaliacija. Gaisrą pastebėjo ir milteliniu gesintuvu užgesino pats gyvenamojo namo savininkas, ugniagesių gelbėtojų pajėgos gesinti gaisro nebuvo kviestos. Nurodytu adresu nuvykus gaisrų tyrimo specialistams, nustatyta, kad gyvenamajame pastate degė elektros dėžėje sumontuota elektros instaliacija ir saugiklių blokas.

  1. 2021-09-08 d. gautas pranešimas, kad Širvintų rajone, Zibalų sen. Šešuolėlių I k. Malios gatvėje matomi dūmai ir juntama smarvė, tačiau pranešėjas nenurodė degančio objekto. Atvykus nurodytu adresu nustatyta, kad buvo deginamas laužas. Laužas užgesintas parankinėmis priemonėmis.
  2. 2021-09-09 d. Širvintų priešgaisrinės pajėgos buvo kviestos teikti pagalbą gesinant gaisrą Ukmergės mieste Basanavičiaus gatvėje kilusį gaisrą, tačiau bevykstant į iškvietimo vietą pagalba buvo atšaukta, priešgaisrinis pajėgos grąžintos į priskirtą dislokacijos vietą.

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija