Rajone pradedamas šildymas švietimo, globos ir gydymo įstaigose

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Gerokai atvėsus orams jau vakar nuo pat ryto didieji miestai paskelbė apie šildymo sezonų pradžią. Tiesa, kartu buvo akcentuojama, kad šildymąas šį sezoną gerokai bus brangesnis (pvz. Vilniuje net 60 proc., kitur 30). Todėl įvairių televizijų kalbinti gyventojai pasisakė už taupymą ir norą palaukti, kad šildymas ne taip smarkiai kirstų per pinigines.

  Šiandien. rugsėjo 21 d., Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ingrida Baltušytė Četrauskienė pasirašė įsakymą, kuriuo skelbiama: “Skelbiu 2021–2022 metų šildymo sezono pradžią VšĮ Širvintų ligoninėje, mokymo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose nuo 2021 m. rugsėjo 21 d.”

    Nesikeičiant oro sąlygoms, šildymą artimiausiu metu savivaldybė žada pradėti ir gyventojams.

   “Atkreipiame dėmesį, kad išimties tvarka šildymo sezono pradžia gali būti nustatyta vėliau, atsižvelgiant į rašytinius daugiabučių namų gyventojų, įstaigų, sveikatos priežiūros ir socialinės rūpybos, mokymo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų prašymus, laikantis Lietuvos higienos normos (HN42-2009) „Gyvenamųjų ir visuomeninių patalpų mikroklimatas“. Prašymus atidėti šildymo sezono pradžią gyventojai (surinkę daugumos namo gyventojų parašus) gali teikti UAB „Širvintų šiluma“, Vilniaus g. 49-2, Širvintos, tel. 8 382 51831.” – rašoma savivaldybės pranešime.

6 thoughts on “Rajone pradedamas šildymas švietimo, globos ir gydymo įstaigose

  • 2021-09-24 at 13:54
    Permalink

    Dešimtys milijonų kainuojantis Sporto centras (auksinis) švies ir šildys visus Širvintų rajono gyventojus.
    O kodėl jis taip brangiai kainuoja, susimąsto jau ne vienas. Gal kas nors atspės šią mįslę?
    Man atrodo mūsų rajone problemų “nėra”, kadangi Pinskuvienė sprendžia tas problemas, kurios jos išvis neliečia.

  • 2021-09-23 at 17:28
    Permalink

    Žiūrėsime, kaip merė padės širvintiškiams, bet galvoju, kad niekaip – priešingai – žiūrės, kaip visokiems blizgalams šilumos tinklų pinigučius tratint ir eglių konkursuose dalyvaut…Vienintelis meras, kuris galvoja apie savo miesto gyventojus , yra Šiaulių meras Visockas. Va ten tai meras, bet, ko gero, vienas toks radosi Lietuvoje. Šiauliečiai už šilumą moka gal ir mažiausiai Lietuvoje.
    Bet juk ir pas mus katilai biokuro, tai gal nebrangs drastiškai, kaip manote, narsieji zuikiai???

  • 2021-09-23 at 15:36
    Permalink

    Šildymo kaina gyventojams priklauso nuo rajono valdžios. Žiūrėsime kokią valdžią turime, kokioje realybėje gyvena merė. Ar padangėmis skraido ir nieko nemato, ar žeme vaikšto.

  • 2021-09-23 at 15:29
    Permalink

    Ar Širvintose nebus atpiginta šildymo paslauga? Širvintos juk prabangaus miesto įvaizdis.
    Nes turintys daug lėšų statyti prabangius objektus, rengti reklamas merės įvaizdžiui gerinti. O dauguma gyventojų gyvena skurdo ribose, tai merė galėtų pagelbėti žmonėms ir, kaip UAB “Širvintų šiluma” yra savivaldybės Įmonė, galėtų skirti lėšų su tikslu mažinant gyventojams išlaidas šildymui.
    Čia yra svajonė ubago.

  • 2021-09-22 at 12:41
    Permalink

    Nereikia dar to šildymo. Apsirenkit šilčiau. Juk taip pabrango, kad baisu

  • 2021-09-21 at 22:48
    Permalink

    Didieji miestai vakar įjungė. O mes vaikus ir senelius šaldom.

Comments are closed.