Dūmų testas: svarbiausi klausimai ir atsakymai

   Dūmų testas tikrai nėra vienas iš tų sprendimų, kuris būtų pasirenkamas kiekvieną dieną. Na, o tai, kas pasirenkama ne taip jau ir dažnai, neretai sukelia ir daug klausimų. Taigi, kviečiame sužinoti svarbiausius klausimus bei atsakymus, susijusius su dūmų testu. 

Kas yra dūmų testas?

   Dūmų testas, tai – toks procesas, kuomet pastato išorėje paleidžiami dūmai, o per nesandarias vietas – jie patenka į pastato vidų. Būtent tuomet ir identifikuojamos nesandarios pastato vietos. Pateikiama ataskaita apie pastato nesandarumą, nesandarias vietas. Taip pat pateikiami ir problemų sprendimo būdai. 

Ar šio testo metu naudojami dūmai yra pavojingi?

   Dėmesį verta atkreipti į tai, kad šio testo metu yra naudojami visiškai žmogaus sveikatai nepavojingi dūmai. Taigi, jei taip nutiks, kad jūs ar jūsų augintinis jų įkvėps, tikrai neiškils jokia grėsmė sveikatai. Tai pat šie dūmai nesugadins ir pastato išorėje ar viduje esančio turto. 

Ar  šis tyrimas yra pranašesnis už kitus tokio pobūdžio tyrimus?

   Ne paslaptis, kad pastato sandarumo lygį norintys išsiaiškinti asmenys gali rinktis ir kitus sprendimus, pavyzdžiui, termovizinius tyrimus. Vis dėlto, dėmesį verta atkreipti į tai, kad lyginant su termoviziniais tyrimais, dūmų testas turi svarbų pranašumą: jo metu bus išaiškinami ir nesandarūs ilginiai kanalai.

Kada verta rinktis dūmų testą?

   Dūmų testas gali būti naudingas įvairiais atvejais. Vienas jų – kai norite įvertinti, ar darbų vykdytojai kokybiškai atlikto darbą. Atlikus dūmų testą paaiškės, ar liko nesandarių vietų ir ar būtini pakartotini veiksmai. Na, ir taip pat dūmų testas gali būti labai naudingas, jei planuojate įsigyti būstą: atlikus šį testą, paaiškės, ar pastate yra nesandarių vietų ir ar būtina imtis kokių nors veiksmų, norint sumažinti pastato išlaikymo kaštus. Na, ir, žinoma, taip pat verta pabrėžti, kad dūmų testas yra labai išmintinga investicija – išleidę nedidelę pinigų sumą sužinosite, kur ir kokius sandarinimo darbus reikia atlikti, kad sumažintumėte pastato išlaikymo kaštus. Daugiau informacijos apie tai rasite https://namudiagnostika.lt/sandarumo-testas/dumu/

Užsakymas ŠS 21-118