Savivaldybėms įteikti svarbiausi metų apdovanojimai – „Auksinių krivūlių“ statulėlės

    Antradienio vakarą Vilniuje jau šešioliktus metus įteikti svarbiausi šalies savivaldos apdovanojimai – „Auksinės krivūlės“.

   Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamų apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje Nacionaliniame dramos teatre, tradiciškai visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai įteikė „Auksinės krivūlės“ statulėles konkrečiose srityse nusipelniusioms savivaldybėms:

Birštono savivaldybė – Aplinkos ministerijos nominacija „Už žaliąjį pokytį“ .

Kėdainių rajono savivaldybė – Ekonomikos ir inovacijų ministerija „Už turizmo paslaugų įvairovę ir inovatyvumą“.

Telšių rajono savivaldybė – Energetikos ministerijos nominacija „Pažaboję vėją“.

Radviliškio rajono savivaldybė – Finansų ministerijos nominacija „Už finansinio savarankiškumo pavyzdį pandemijos akivaizdoje“.

Vilniaus miesto savivaldybė – Susisiekimo ministerijos nominacija „Darniausia savivaldybė“ ir Lietuvos verslo konfederacijos „Draugiškiausia verslui aplinka.“

Palangos miesto savivaldybė –  Kultūros ministerijos nominacija „Savivaldybei – kultūros puoselėtojai“.

Pasvalio rajono savivaldybė – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija „Už pagalbos pažeidžiamoms grupėms plėtrą ir bendruomeniškumo stiprinimą“.

Raseinių rajono savivaldybė – Krašto apsaugos ministerijos nominacija „Už pagalbą Afganistane dirbusiems vertėjams“. Ši savivaldybė buvo apdovanota ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje  „Už pastangas ugdant skaitmeninį raštingumą“.

Akmenės rajono savivaldybė – Sveikatos apsaugos ministerija „Už svarų savivaldos indėlį kovoje su Covid-19 pandemija“.

Vilkaviškio rajono savivaldybė – Teisingumo ministerija „Už solidarumą atliepiant valstybės iššūkius krizės akivaizdoje“.

Klaipėdos miesto savivaldybė – Užsienio reikalų ministerija „Už viešosios diplomatijos puoselėjimą“.

Ignalinos rajono savivaldybė – Vidaus reikalų ministerija „Už iniciatyvas gerinant bendruomenės saugumą“.

Panevėžio rajono savivaldybė – Žemės ūkio ministerija „Už vietinės ekologiškos produkcijos vartojimo skatinimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose“.

  „Auksinės krivūlės“ riterio ženkluai už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui įteikti Natalijai Kazlauskienei (Europos Komisijos deleguota Vyriausybės kanceliarijos vyriausioji patarėja ES sanglaudos politikos, investicinės paramos, regioninės plėtros klausimais), Ričardui Juškai (Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas) bei Lazdijų rajono visuomenės veikėjai Birutei Vanagienei.

Pagal  Lietuvos savivaldybių asociacijos pranešimą

22 thoughts on “Savivaldybėms įteikti svarbiausi metų apdovanojimai – „Auksinių krivūlių“ statulėlės

  • 2021-10-21 at 07:36
    Permalink

    Galbūt suklydau. Tada atsiprašau, tikrai ne ten rašau.

  • 2021-10-20 at 21:27
    Permalink

    Virginijau, viską darote tik už pinigus? Ar daug partija moka?

  • 2021-10-20 at 20:21
    Permalink

    Kai žmogus visą dieną prie kompo, gal ne tik darbui tiesiogiai, bet gal dar ir paslaugėlės rinkimų nuomonėms formuoti, tai ir maišosi. Galvoja, kad rašo messenger žinutę, ir net nenutuokia, kad rašo viešai Krašto žiniose. Paskambinkim jam, perspėkit.

  • 2021-10-20 at 19:33
    Permalink

    Ai, nesvarbu. Koks skirtumas. Kiekvienu blogu poelgiu juk baudžiame patys save, nors gal iš pradžių taip ir neatrodo.
    Rodydami pirštais į kitų kliurkas dažnai tiesiog maskuojame (sąmoningai ar ne) savo neveiklumą. Aišku, kad visi iki vieno esame netobuli ir mūsų darbai netobuli, tai kam piktybiškai kabinėtis? Pasiūlykime, padarykime kažką geriau. Tai ir bus geriausia kritika.
    Šį tekstą skiriu visiems, tame tarpe ir sau.

  • 2021-10-20 at 19:18
    Permalink

    Nu ne apie Dainių rašiau. Kur jis savo vardą rado, nesuprantu. Bet atsiprašau Neringos, kad per mane tapo apkaltinta

  • 2021-10-20 at 18:31
    Permalink

    Neringa, aš Jūsų nei viešai, nei privačiuose pokalbiuose durne ar kažkaip panašiai NIEKADA nevadinau. Jūs tą darote jau N-tąjį kartą.

    Ką gi, belieka Jums irgi palinkėti stiprios sveikatos

  • 2021-10-20 at 17:41
    Permalink

    Aš tam nuolatiniam komentatoriui prisisiojau į batus. Atkeršijau, nes mano katinukas blogiems svečiams taip daro. Ar gerai padariau?

  • 2021-10-20 at 17:27
    Permalink

    Et. Gerai be interneto buvo. Kad žmogus durnas, žinojo tik šeima. O dabar visi mato

  • 2021-10-20 at 16:55
    Permalink

    Kur čia dviratis? Neringa parašė, kad informacijos apie sportininkus nepatalpino ne dėl to, kad nesumokėjo, o dėl to, kad nežinojo apie tai. O kaip su ligoninės rekonstrukcija? Irgi nežinojo? Irgi turėjo sumokėti? Kartais sunku suprasti kodėl patalpinama viena informacija, o kita svarbesnė ne. Kadais ir Mateika kandžią repliką buvo apie tai parašęs.
    Šiaip pritarčiau minčiai, kad jeigu moka Širvintų kraštui, tai derėtų mokėti ir Krašto žinioms.

  • 2021-10-20 at 16:25
    Permalink

    Dainius tradiciškai išradinėja dviratį. Dirbu reklamos srityje, tad paaiškinsiu
    Jei savivaldybė ar ministerija nori, kad jų informaciją perskaitytų gyventojai, ją siunčia spaudai. Net už jos viešinimą sumoka. O sporto mokyklai reklama, kai giriami sportininkai.
    Ar mokykla pasidalino šia informacija? Ar savivaldybė moka KŽ? Kiek ir už ką?

  • 2021-10-20 at 15:47
    Permalink

    Peržiūrėjau pagrindinių partijų skyrių vadukų feisbuko puslapius ir išvados ne kokios. Nedirbate jūs su provincija, mielieji!

  • 2021-10-20 at 15:13
    Permalink

    Pavyzdžiui, kas iš čia esančių galėtų išvardinti po 3 dalykus, kurie yra labiausiai svarbūs Musninkams (415 gyv.), Vileikiškiams (322 gyv. ) ar Gelvonams (284 gyv.)?
    Tik 3 miesteliai, o 1000+ balsų galima gauti aktyviai dirbant vien tik su jais!
    Atvažiuoti prieš rinkimus ir pašiukšlinti brošiūromis miestelius ne išeitis

  • 2021-10-20 at 13:57
    Permalink

    “Mąstantiems žmonėms viskas aišku”

    Tuo viskas ir pasakyta. Kam tada užsiciklinti ant to žmogaus? Mes patys jai sukuriame didelės svarbos aureolę, nuolatos visur ją minėdami. Vietoje to, kad visą savo laiką, energiją skirti konstruktyviam dabui. Pvz. ką galime pasiūlyti ir padaryti geriau? Pradžioje sugalvokime ir aiškiai suformuluokime kažką gero idėjiškai. Tada bandykime įgyvendinti, pritraukti žmonių dėmesį ir palaikymą. Negalima viską griauti, vietoje to nepasiūlant nieko, o tik pasakant “kai sugriausime, tada ir sugalvosime ką toliau daryti”. Žmonės būtent ir kabinasi už to, kas yra, nes nėra aiškių idėjinių alternatyvų, yra tik kritika. Partijos turėtų pateikti aiškias vizijas, idėjas. Bet nepateikia. Nueita lengviausiu, bet niekur nevedančiu keliu: biškį pakritikuosiu tą, biškį aną

  • 2021-10-20 at 13:40
    Permalink

    Nereikia būti labai dideliu išminčiumi tam, kad suprastumei, jog mūsų ponia Lietuvos mastu turi labai kontraversišką reputaciją. Viena vertus, jos komandos (pradedant tekstų rašytojomis, žmonėmis, dirbančiais socialiniuose tinkluose, mergaitėmis „ant pasiuntimo“ ir t. t.) darbingumas yra aukštas. Į viešuosius ponios (būtent, ponios!!!) ryšius investuojama daug mokesčių mokėtojų pinigų. Kita vertus, tie šios moters „išminties perlai“, komunikavimas su oponentais ar šiaip jos mažojo pirštelio nevertais rajono gyventojais, kuriuos matome ir girdime viešoje erdvėje, kelia didelį nusiminimą. Kartais nejauku prisipažinti sau pačiam, kad mūsų rajono žmonėms toks žmogus yra tinkamas kaip vadovas. Apie ponios bandymą pademonstruoti savo politikos išmanymą nerašysiu. Mąstantiems žmonėms viskas aišku.

  • 2021-10-20 at 13:18
    Permalink

    Galbūt suklydau dėl straipsnio įdėjimo motyvų. Tada atsiprašau. Bet kai neskelbiami šiuo metu vykstantys svarbūs dalykai (pvz. apie ligoninės rekonstrukcijos projektą), neskelbiami širvintiškių aukščiausi pasiekimai viešai prieinami savivaldybės feisbuke (vakar), kai etatinis komentatorius straipsnį interpretuoja būtent taip, kaip buvo aprašyta, tai man susidarė įspūdis būtent toks.

  • 2021-10-20 at 12:56
    Permalink

    Apie tenisininkų pergalę paskelbti negalime, nes nesame apie ją informuoti, o savivaldybėS puslapyje nėra paskelbta.

  • 2021-10-20 at 12:53
    Permalink

    Dainiui i kitiems.
    Portalo nuomonė dažnai nesutampa su komentatorių nuomonėmis. Tą žinote patys kritikuodami mus.
    Informaciją apie savivaldybių apdovanojimus skelbiame kasmet, nepriklausomai, kokios savivaldybės apdovanojamos:
    2019 m. – https://www.krastozinios.lt/2019/10/12/20/00/geriausioms-salies-savivaldybems-iteikti-auksines-krivules-apdovanojimai/
    2020 m. – https://www.krastozinios.lt/2020/10/10/21/51/savivaldos-dienos-proga-tradiciskai-iteiktos-auksines-krivules/
    2021 m. – https://www.krastozinios.lt/2021/10/20/10/39/savivaldybems-iteikti-svarbiausi-metu-apdovanojimai-auksiniu-krivuliu-statuleles/
    Ankstesnių ,metų negaliu nurodyti, nes buvo kitas portalas ir jame liko informacija
    Tad nereikėtų vaidinti ekstrasensų ir ir šmeižti.

  • 2021-10-20 at 12:45
    Permalink

    Pilnatis ir etatinis komentatorius Graužinis vėl komentarais reiškiasi

  • 2021-10-20 at 12:38
    Permalink

    Nereikia spręsti pagal save.

  • 2021-10-20 at 12:36
    Permalink

    Širvintas praleidote

  • 2021-10-20 at 12:13
    Permalink

    Taip ir pagalvojau, kad straipsnio tikslas tik pažeminti, suniekinti, nes jame nieko apie Širvintas net nerašoma. Komentaras tai tik patvirtina.
    Kad širvintiškiai tenisininkai laimėjo medalius pranešti ir pasidžiaugti, aišku, nėra reikalo.
    Straipsniuose, komentaruose kelių etatinių asmenų nuolatos skleidžiama revanšistinė ideologija. Kokius ji duos vaisius pamatysime netrukus – po pusantrų metų

  • 2021-10-20 at 11:52
    Permalink

    Kaip čia yra, kad Širvintų merė negavo apdovanojimo. Taip giriasi, kaip jinai gerai dirba, ir tokią 2020 m. ataskaitą (autorius nenurodytas. egz. skaičiaus nėra, ĮSIGIJIMO VERTĖS nėra, nuotraukoje tilpo ne visi tarybos nariai) išplatino ir KK2 laidoje sėdėjo, auklėjo valdžią ir statistiką auklėjo dėl sergančių skaičiaus. Ir še tau apdovanojimo nėra, faktas.
    Galėjo pvz. būti apdovanojimas už “auksinio” sporto centro pastatymą.

Comments are closed.