Dirbate iš namų, tačiau neturite kondicionieriaus? Įsigykite jį dabar, o vėliau sau tik padėkosite!

   Vis daugiau žmonių renkasi darbą iš namų. Ir tokiu atveju, kai freelancinimas atrodo geriausias uždarbio būdas, ir dėl to, kad darbdaviai skatina darbuotojus dirbti iš namų. Natūralu, kad tai paskatino Covid situacija, kuri verslams parodė, kad darbuotojas gali dirbti iš jam labiausiai tinkamos vietos, tačiau taip pat tai daryti produktyviai ir tuo pačiu pelningai.

   Darbuotojo tikslas ne tik atlikti tuos darbus, kuriuos pateikta darbdavys, tačiau taip pat ir pasirūpinti tinkamu būsto mikroklimato, kuris leis Jums išvengti didelės kaitros arba šalčio.

Karštis mažina darbo našumą

   Turbūt net nereikia sakyti, kad karštis mažina darbo našumą. Tai gali patvirtinti visi, kurie 2021-ųjų vasarą dirbo iš namų. Taip, biuruose dažnai yra oro kondicionieriai ir jie montuojami ne tik darbuotojų patogumui. Juos verslininkai kur kas dažniau renkasi dėl didelio produktyvumo. Atlikti tyrimai, kuriuose buvo analizuojamos patirtys dirbant palankiomis žmogui oro sąlygomis, ir tuo pačiu sukuriant ne tokias geras ir tinkamas organizmui. Žinoma, kai esant labai dideliam karščiui arba šalčiui – žmogus kur kas sunkiau susikaupia, taip pat, jam sunku atlikti įprastas užduotis, dažnai ilgainiui pradeda skaudėti galvą, o visa tai prisideda ir prie kur kas mažesnio darbingumo. Papildomai reikia pridėti, jog nepavyksta dėl kaitros arba šalčio išsimiegoti ir ilgainiui našumas tampa labai mažas.

 Taigi, jeigu dirbate iš namų ir planuojama, kad toks darbo pobūdis išliks – reikia rūpintis aplinka, kuri pagerintų buvimą namuose. Žinoma, ne tik dėl darbdavio, kuriam svarbus Jūsų užduočių atlikimas, tačiau taip pat ir dėl savęs, nes gera savijauta – tai, ko reikia kiekvienam.

Sistema, kuri tarnauja visus metus

   Jeigu norite savo namuose gerai jaustis ne tik esant didelei vasaros kaitrai, tačiau ir tada, kai labai šalta ir įprasta namų apšildymo sistema nesugeba aptarnauti – tokiu atveju siūlome rinktis šilumos siurblius oras-oras. Žiemomis jie pasirūpina, kad namuose būtų šilta, o vasaromis, kad būtų vėsu. Tokia daugiafunkcinė sistema aptarnauja žmogaus organizmo poreikius visus metus, tad ją įsigyti – verta. Renkantis visada siūlome tartis su specialistais, kurie ne tik atsakys į rūpimus klausimus, tačiau ir pasirūpins įrangos montavimo darbais. 

   Tiesa, geriausia nelaukti vasaros – oro kondicionierių montavimui arba žiemos – šilumos siurblių. Tuomet ir akcijų mažiau, ir tenka laukti ilgesnėse įrangos montavimo eilėse.

Oro kondicionieriaus įtaka žmogaus sveikatai

  Kartais galima išgirsti mitą, jog oro kondicionieriai daro neigiamą įtaką žmogaus sveikatai. Tai paneigia ne tik specialistai, kurie prekiauja įranga, tačiau taip pat ir medikai, kurie akcentuoja, jog svarbiausia – tinkamos kambario bei lauko temperatūros santykis.

   Specialistai pataria namuose su oro kondicionavimo sistemomis palaikyti iki 5 laipsnių žemesnę temperatūrą nei yra lauke. Ypač tokiu atveju, kai dienos metu tenka nuolat eiti į lauką. Tuomet organizmui tikrai nebus šoko ir jokios ligos Jūsų nekankins. Dažniausiai su peršalimu bei gerklės skausmu susiduria tie, kurie patalpose nusistato labai žemą temperatūrą lyginant su lauko. Tuomet vaikšto į kambarį ir į lauką taip sukeldami savo organizmui stresą. Natūralu, jog tai kenkia kūnui, tad tinkamos temperatūros palaikymas – itin svarbus, kad sistema tinkamai aptarnautų žmogų.

  Žinoma, renkantis oro kondicionierius būtinai reikia įvertinti jų galingumą, matmenis bei iškart nuspręsti – kur jie bus montuojami. Oro kondicionierius galima įsigyti išsimokėtinai iš čia: https://www.specdarbai.lt/produkto-kategorija/oro-kondicionieriai/. Kam laukti rytojaus, jei gali mėgautis tobulu mikroklimatu jau šiandien?

Užsakymas ŠS Nr. 21-124