3 būdai, kaip sutaupyti vandens kaskart nuleidus unitaze

    Vanduo, pasak mokslininkų, nuolat senkantis išteklius, kurio suvartojimas kasdien siekia didelius skaičius. Ar žinojote, kad net 30% Jūsų namuose sunaudojamo vandens skirta tik unitazui? Šie modernūs įrenginiai https://www.laikasnamams.lt/vonios-iranga/klozetai/pakabinami-klozetai naudoja daugiau vandens palyginti nei skalbimo mašinos, dušas, vandens maišytuvai, tačiau nepasiduokite kraštutinumams. Jums nebūtina atsisakyti vandens nuleidimo funkcijos pasinaudojus tualetu, tačiau pateikiame keletą gudrybių, padėsiančių sutaupyti.

Investuokite į dvigubą vandens nuleidimo mygtuką

  Pažengusios technologijos neaplenkia ir unitazų dizaino, tad investuodami į dviejų dalių vandens nuleidimo mygtuką sutaupysite ne tik sunaudojamo vandens kiekį, tačiau ir sumažinsite išlaidas sąskaitoms apmokėti. 

   Naudojimasis šia technologija sutaupys dvigubai daugiau vandens per kiekvieną nuleidimą. Prieš 2-3 dešimtmečius gamintuose klozetuose buvo įrengiami didelės talpos vandens rezervuarai, tad kiekvienas nuleidimas atsieidavo išties daug. Tuo tarpu šiandien, yra galimybė pasirinkti dviejų dalių mygtukus, skirtus vandeniui nuleisti, o kiekvienas jų skirtas konkrečiam tikslui.

     Taigi pirmasis mygtukas, įprastai šiek tiek mažesnis, yra skirtas skystoms atliekoms nuplauti sunaudojant mažiau vandens. Antrasis mygtukas gelbėja pašalinant kietasias atliekas ir sunaudoja du kartus daugiau ištekliaus negu pirmasis.

Mažesnį vandens kiekį nuleidžiantis unitazas

   Jei šiuo metu visgi neketinate investuoti į dvigubą vandens nuleidimo mygtuką, nenusiminkite, nes Jūs vis tiek galite sutaupyti nuleidžiamo vandens kiekį. Šis metodas kartais dar vadinamas “buteliu rezervuare”. Kai kurie žmonės naudoja net plytą vandens kiekiui bake padidinti, tačiau tai yra pavojinga dėl bako skilimo, be to, skilusi plyta gali užkimšti kanalizaciją. Šis būdas efektyviau pašalina vandenį iš rezervuaro ir kasdien sutaupo iki 10 litrų vandens.

    Šiam metodui idealiai tinka plastikinis, apie 1,5 litro butelis. Pašalinkite paviršiuje esančią etiketę. Talpos tūriui užpildyti naudokite akmenukus, žvyrą, smėlį ar kitą panašios struktūros medžiagą. Taip pat norėdami suteikti daugiau svorio, papildomai įpilkite vandens. Atminkite, kad tik vandens nenaudokite, nes tokiu būdu talpa judės unitazo bake ir trugdys mechanizmų veikimui.

    Taigi atsargiai nuimkite bako dangtį ir padėkite į šalį. Pripildytą tarą po truputį nuleiskite į rezervuaro dugną, kol šis bus pilnai paniręs po vandeniu. Tuomet saugiai sugrąžinkite bako dangtį į vietą ir nuleiskite vandenį kaip įprastai. Stebėkite, ar įrenginys funkcionuoja tinkamai. 

   Nepamirškite tinkamai užsandarinti panardintos talpyklos su svoriu. Pritvirtinkite ją ir įsitikinkite, kad bake yra reikiamas kiekis vandens, kuris užtikrintų tinkamą atliekų nuplovimą.

Nuleidimas vandens kibiru

  Šis nesenstantis, iš senų amžių atkeliavęs metodas leis sutaupyti vandens su kiekvienu nuleidimu. Laikykite prie unitazo pripildytą bent 5-7 litrų vandens kibirą. Pildami į klozetą būkite tikri, kad dėl per didelės srovės vanduo nesitaškys tiesiai į Jus. Tai leis Jums patiems numatyti konkrečiu metu esantį vandens poreikį. Trūkumas tas, kad tai nėra patogu, komfortiška ir fiziškai sunku.

Užsakymas ŠS Nr. 21-141