Musninkų bažnyčioje skambėjo klasikinė muzika

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Musninkų socialinės iniciatyvos MUSI ir Musninkų vaikų dienos centras „Aitrvarai“ sulaukė ypatingų svečių Ievos Prudnikovaitės ir jos mokinių, kurie atvežė nuostabų koncertą.

   Mažoj Musninkų Švč. Trejybės bažnyčioje skambėjo J.S.Bacho, C.Monteverdi, J.Bramso, W.A.Mozarto ir kitų kompozitorių kūriniai. Juos atliko nuostabaus balso savininkė Ieva Prudnikovaitė ir jos mokiniai, Muzikos akademijos dainavimo klasės studentai: Dita Lilionytė, Saulė Vincenta Moisiejenko, Martyna Mokšeckaitė, Vera Pavlovskaja, Rūta Raginytė, Regimantas Gabšys ir pianistė Lina Giedraitytė.

   Tai dienos centro „Aitvarai“ draugų dovana dienos centro vaikams ir visiems musinkiečiams.

   Vienas iš „Aitvarų“ sumanytojų ir steigėjų – Gintautas Sakalauskas. Jis papasakojo, kaip su žmona įsikūrė netoli Musninkų, pirmieji žmonės, kuriuos čia pažino – Milda ir Juozas Kalinauskai. Besikalbant kilo mintis, kad kaimo vaikams trūksta bendros veiklos. Taip palengva ir gimė idėja įsteigti vaikų dienos centrą, kuris jau švenčia 7 metų sukaktį.

   Ieva Prudnikovaitė yra viena iš „Aitvarų“ bičiulių bei rėmėjų. Ši graži draugystė tęsiasi jau ne vienerius metus. Talentinga dainininkė ir mokytoja į draugystę įtraukė ir savo mokinius. Jaunieji Muzikos akademijos studentai ne tik dovanoja šventę, bet kartu ir semiasi jiems taip reikalingos sceninės patirties.

   O musninkiečiai mėgsta klasikinę muziką. Tai liudija pilna bažnyčia. Juk taip gera po savaitės darbų pasimėgauti taip retai girdima, per  šimtmečius keliaujančia muzika.