Musninkiečiai įžiebė net dvi miestelio eglutes

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Kalėdos ir vaikiškas juokas. Tai du niekada neatsiejami dalykai. Taip gera matyti besidžiaugiančius vaikus ir iš laimės švytinčias jų akis. Vaikai laukia stebuklo. Ir labai dažnai tuo laukimu užkrečia mus – suaugusiuosius.

  Tad Musninkų seniūnija papuošė eglutę ir surengė šventę prie seniūnijos, o po kelių dienų Musninkų kaimo bendruomenė ilgai puošę eglutę, medelius, gaminę sniego senius ir Kalėdų senelius, taip pat surengė šventę ir gražiai apšvietė bendruomenės namų kiemą.

   Vaikus ir suaugusiuosius linksmino gražaus balso savinikas Tadas Imbrasas. Va tik Kalėdų senelis kiek nustebino. Neatvyko su elniais. Pasirodo, Lietuvoje jiems gerokai per slidu, jie pratę ne ledu, o sniegu bėgti. Ir teko Kalėdų seneliui pėsčiomis pas Musninkų vaikus keliauti. Bet senelis net nepavargo, atvyko ir dovanų net du maišus atnešė.

O vaikai džiaugėsi. Su Kalėdų seneliu, seniūne Birute, bendruomenės pirmininkė Jadvyga, klebonu Marium, auklėtoja Rita, dienos centro vadovais ir kitais Musninkų kaimo bendruomenės nariais ėjo ratelius, dainavo ir džiaugėsi artėjančiomis šventėmis.

    Ir žinoma, nė vienas iš šventės neišėjo neapdovanotas – Kalėdų senelis tuo pasirūpino. O švenčių laukimo startą jis davė iššaudamas saliutą.

   Kasrytą vaikams šviečia eglutė ir iš medžių moja Kalėdų seneliai, primindami, kad reikia būti geriems ir gražiai laukti švenčių.