Kaip prižiūrėti artimųjų kapus esant emigracijoje?

      Kapų priežiūra vienas iš svarbiausių dalykų, kuriais mes turime rūpintis asmeniui palikus šį pasaulį. Kapas turi būti prižiūrėtas ir sutvarkytas. Tai pagarbos simbolis asmeniui, kuris buvo kartu su mumis. Tačiau yra labai daug atvejų, kuomet kapas lieką be priežiūros, kadangi artimoje aplinkoje nėra asmenų, kurie galėtų jį tvarkyti ir prižiūrėti. Dažniausiai tokios problemos kyla emigrantams, kurie yra išvykę už šalies ribų ir negali tvarkyti kapų.

              Vienas iš pagrindinių pagalbinių įrankių emigrantams, kurie negali patys prižiūrėti kapų, yra samdytis įmones, kurios tai padarys už jus. Šiai dienai yra labai daug įmonių teikiančių tokias paslaugas. Jums tereikia per socialinius tinklus ar tiesiog internetu susirasti tokias įmones teikiančias paslaugas, pasiklausinėti ką jie daro, kokios jų kainos ir nusistatyti kas kiek laiko jie turėtų prižiūrėti jūsų kapus. Taip pat siūlytina pasidomėti keliomis įmonėmis, kurios teikia tokia paslaugas, kadangi kainų skirtumas gali ženkliai skirtis, aišku, patogiausia ir geriausia rinktis tas įmones, kurios yra aplink jūsų kapines, o gal net ir kapų administracija pati teikia tokias paslaugas ir jums bus parankiau bendradarbiauti su jais, o ne samdytis įmonę ir pašalines teritorijos.

                Ką daro kapų prižiūrėtojai, kokias paslaugas jie gali atlikti? Specialistų kapų prižiūrėtojų apsilankymas apima šią bendrąją priežiūrą: žolės karpymas aplink antkapio akmenį ir sklypo pakraštį, piktžolių šalinimas, visų šiukšlių (senų gėlių, augalų ir kitų šiukšlių) pašalinimas, memorialinių puodų įdėklų plovimas, antkapio/memorialo valymas. Šviežiai skintos gėlės, galite pasirūpinti, kad kapas atrodytų kuo puikiausiai, pridėjus šviežiai skintų gėlių, kurias kapo specialistai padės ant jūsų artimųjų kapo. Šios paslaugos kaina prasideda nuo to, kokias gėlės pasirinksite ir kaip dažnai norėsite, kad gėlės būtų keičiamos. Sezoninių svogūnėlių ar augalų sodinimas. Kapų prižiūrėtojai mielai apsodins kapą sezoniniais sodinais augalais arba svogūnėliais bet kuriame jūsų pasirinktame kape ir atliks augalų priežiūrą, kol jie suaugs ir užaugs. Puiki paslauga nuotraukų įrašas, kuomet kapų prižiūrėtojai padaro skaitmeninę nuotrauką, kurią atsiunčia el. paštu arba paštu kaip jums patogu. Tai leidžia vizualiai apžiūrėti specialistų atliktus darbus ir pamatyti skirtumą, kurį padarė apsilankymas jūsų vardu.

Užsakymas ŠS Nr. 21-156-2