Tarybos posėdyje sulaužyta nekaltumo prezumpcija, naudotas mobingas

ALFREDAS ASTIKAS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys

   Mobingas arba grupinis engimas – tikslinis, sisteminis, ilgesnį laiką pasikartojantis elgesys kolektyvuose, kurio dažniausias tikslas – pažeminti, apjuokti kurį nors narį, sumažinti jo vertę, atitolinti arba net atskirti narį nuo kolektyvo; patyčių atmaina, psichologinis teroras.

   Nekaltumo prezumpcija – vienas svarbiausių baudžiamojo proceso principų. Asmuo laikomas nekaltu tol, kol teismas (ir tik teismas) nenustato kitaip (nepriklausomai nuo to, ar asmuo prisipažįsta, padaręs nusikaltimą). Šis principas yra įtvirtintas nacionaliniuose ir tarptautiniuose teisės aktuose. Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 straipsnyje nustatyta, kad asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo numatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu. Nekaltumo prezumpcijos principas taip pat detalizuotas LR baudžiamojo proceso kodekso (LR BPK) 11 straipsnyje (niekas negali būti pripažintas kaltu padaręs nusikaltimą, taip pat negali būti nubaustas kriminaline bausme kitaip, kaip teismo nuosprendžiu ir remiantis įstatymu). Pažymėtina, kad nekaltumo prezumpcija galioja tiek sulaikant, tiek suimant asmenį, taip pat ikiteisminio tyrimo metu. Atlikdami procesinius veiksmus, ikiteisminio tyrimo pareigūnai (pvz., policija, jos pareigūnai) privalo laikytis nekaltumo prezumpcijos nuostatų.

Užsakymas ŠS 22-09

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Tarybos posėdyje sulaužyta nekaltumo prezumpcija, naudotas mobingas

  • 2022-01-24 at 17:57
    Permalink

    Kada buvo tiek daroma kaip dabar. Neskaičiuoju svetimu pinigų, bet matau atliktus darbus. Džiaugiuosi, kad turim tokią merę. Ir toliau rinksim ir balsuosim už ją. Duok, Dieve,jei sveikatos ir jėgų.

  • 2022-01-24 at 15:28
    Permalink

    Ji nesibodėjo net savo senelį – darbštų, tvarkingą ir labai padorų žmogų, savo tetą ir pusseseres apdrabstyti purvais, o jūs norite, kad gerbtų rajono gyventojus? Naivumas nesvietiškas!

  • 2022-01-24 at 11:15
    Permalink

    Širvintų rajonas pasižymėjo Živilės Pinskuvienės “grožiu”, “nuskriaustosios” role.
    Kodėl jinai neužsako straipsnio apie Sporto centro statybas ir jų problemas, pasekmes. Kas dabar turi išlaikyti prabangų pastatą?
    Iš kur pas ją toks agresyvumas žmonėms? Yra giminės jos šeimos ir taip rašyt negražiai apie savo šeimą yra baisu. Aš galvoju, kad pusserė ją perleis per skalbimo mašiną, kad išplautų brangų makiažą, praplautų protą, kad geriau matytų rajono gyventojų problemas.
    Vienu žodžiu Živilė Pinskuvienė – tokio lygio žmogus, kuris užsiiminėja žaidimais (fotosesijos, savo nuotraukų platinimais, užsakomi komentarai apie savo grožį, savo nuotraukų montavimais, kitų žmonių nuotraukų iškraipymais ir pan.).
    Kiek žmonių rajone gyvena butuose be vandens, be kanalizacijos? Ar ji žino? UAB “Širvintų vandenys’ buvo gavę apie 3 mln. Eurų dėl vandens tiekimo gerinimo. Kur jie panaudoti?
    O prisimena, kas buvo prieš 40 metų, visi tada taip gyvenome.
    Iš jos pusės visiška ne pagarba Širvintų rajono gyventojams!

  • 2022-01-23 at 13:32
    Permalink

    Lietryčio “Stiliaus” žurnale paskaičius apie tuštybių ir savęs aukštinimo viršūnę. Dėl savireklamos net amžiną atilsį dieduką apipylė purvais. Tikriausiai merės tetai ir pusseserėm tikrai gėda dėl tokios giminaitės. Melas dėl sunkios vaikystės. Buvo nežmoniškai išlepintas vaikas. Dėl melavimo tai geriau patylėtų.

  • 2022-01-23 at 07:24
    Permalink

    Girdėjau : MOBINGĄ darai
    – mobingą darai
    – mobingą darai
    – mobingą
    ir žmogus neatlaiko (pasikorė ,nusišauna arba nusiskandina ) .
    Stalinas sakė: Yra žmogus – yra problema, nėra žmogaus – nėra jokios problemos .

  • 2022-01-22 at 19:23
    Permalink

    Pagal žurnalistei (Lietuvos rytas, Stilius) duota interviu, paskutinis Živilės Pinskuvienės noras – jinai laukia pakvietimo didesnei rolei, negu dabar vaidina Širvintose. Dabartiniai herojai “gražuolė. nuskriaustoji, protingoji, darbščioji, šunų mylėtoja, prabangos. blizgučių mėgėja, valdančioji” , bet mere dirbant reikalingas žmogus; mylintis žmones, gerbiantis jų nuomonę, protą, žinias, reikšti jiems pagarbą, turėti atsakomybės jausmą už biudžeto panaudotas lėšas (teikti išsamią informaciją apie lėšų panaudojimą). Pvz.: 2021 m. apie 200 000 Eur buvo skirta kitiems tikslams lėšų ir prašome duoti rinkėjams ataskaitą su pateisinamais dokumentais, kaip panaudotos lėšos.
    Šiuo metu kol kas galiu tik pasiūlyti įsigyti klouno aprangą ir toliau juokinti Širvintų rajono ir Lietuvos gyventojus arba pereiti į šou privatų verslą.

  • 2022-01-22 at 13:18
    Permalink

    Kai trys – kaltintojas, teisėjas ir nuosprendžio vykdytojas – viename, ko daugiau galima tikėtis? O tokios sąvokos, kaip mobingas, nekaltumo prezumpcija ar … sąžinė, būsimai prezidentei !!! deja, nelabai “pažįstamos”.

  • 2022-01-22 at 11:56
    Permalink

    Rajono taryboje narių mobingas tęsiasi nuo 2015 metų ir toliau taip bus jeigu žmonės tylės.

Comments are closed.