Septyni širvintiškiai nesinaudojo saugos diržais

   Vasario 1–4 dienomis šalies keliuose buvo sustiprinta transporto priemonių kontrolė. Buvo daugiau dėmesio skiriama nustatant privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo pažeidimus bei pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų nepaisymo atvejus.

Širvintų rajono policijos pareigūnai nustatė 7 saugos diržų nesegėjimo atvejus. Nors Kelių eismo taisyklėse aiškiai nustatyta, kad asmuo – vairuotojas ir keleivis (-iai), važiuodami transporto priemone su įrengtais saugos diržais, privalo juos užsisegti, tačiau vis dar yra nemaža dalis manančiųjų, kad toks reikalavimas varžo jų „laisvę“.

   Policija primena: saugos diržai būtini ne tik važiuojantiems priekyje. Užfiksuotas vienas transporto priemonių lenkimo pažeidimas. Devyni vairuotojai naudojosi mobilaus ryšio priemonėmis vairuodami ir neturėdami laisvų rankų įrangos. Vienas vairuotojas vairavo neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, dar vienas vairavo būdamas neblaivus. Priemonės metu taip pat nustatyta 15 kitų kelių eismo taisyklių pažeidimų.
Gerbkime ir saugokime vieni kitus kelyje, elkimės atsakingai!

Širvintų rajono Policijos komisariatas