Kodėl svarbu apsaugoti išmanųjį telefoną?

   Viena iš didžiausių pasitaikančių išmaniųjų telefonų problemų yra sudužęs ekranas arba nugarėlė. Tokios pasitaikiusios priežastys veda link prie to, jog tenka įsigyti naują išmanųjį telefoną, nes norint sutvarkyti sudaužytą ekraną tenka pakloti nemažus pinigus. Tam, kad išvengti šios nemalonios situacijos pasitelkiami apsauginiai stikliukai bei dėkliukai. Šiuolaikinėje rinkoje gausu įvairiausių modelių dėklų, todėl išties nebus sunku surasti sau labiausiai patinkantį.

Kodėl mūsų išmanusis telefonas yra nuolatiniame pavojuje?

   Apsauginių stikliukų gamintojai yra atlikę tyrimą, kurio metu įrodyta, jog apytiksliai kiekvienas žmogus numeta ant žemės telefoną 7 kartus per metus. Faktas, kad per tiek nukritimų kartų nukenčia išmaniojo telefono nugarėlė ar ekranas. Taip pat prie nukritimo faktoriaus prisideda ir kiti išmaniųjų kenkėjai, kaip: aukšta temperatūra, smėlis, sūrus vanduo, dulkės, purvas ir aštrūs daiktai. 

   Svarbu pabrėžti tai, jog jeigu naudojate išmanųjį, kuris nėra visiškai apsaugotas nei ekrano stikliuku, nei dėkliuku, tuomet faktas, kad padidinate riziką pažeisti ekraną tiek išoriniais, tiek mechaniniais pažeidimais. Žinoma, kad smulkūs įbrėžimai visiškai neturi įtakos kasdieniam telefono naudojimui, tačiau sudaro pranašumą didesniems smūgiams. Na, o per smulkius įbrėžimus, į išmaniojo telefono ekraną laisvai gali patekti dulkės ir drėgmė, kurios ypatingai kenkia sklandžiam ekrano veikimui.

Kodėl telefono dėklas yra toks svarbus?

   Norint užtikrinti pilną telefono apsauga, reikalinga pasirūpinti tam tinkamomis priemonėmis. Išmaniojo telefono dėklas apsaugo nugarėlę nuo purvo, drėgmės, smūgių ir leidžia žymiai stabiliau laikyti šį rankose. Faktas, kad labiausiai rekomenduojama įsigyti originalų išmaniojo telefono dėklą, nes jis yra pagamintas būtent pagal to modelio parametrus, ant nugarėlės puikiai priglunda ir nepalieka jokių tarpų. Taip pat telefono dėklas padeda apsaugoti ir išmaniojo kamerą bei kraštus. Galite būti ramūs, šiai dienai galima rasti vos ne visus išmaniųjų telefonų modelių dėkliukus, net ir tokius, kaip samsung a52 dėklas ar huawei p30 lite.

   Tam, kad pasirinktas telefono dėkliukas tiktų jūsų išmaniajam, pirmiausiai reikia patikrinti, ar dėkliukas yra pritaikytas jūsų turimam telefono modeliui. Originalus dėklas turi būti bent šiek tiek pakilęs virš ekrano, o jo viduje turite aptikti specialų paminkštinimą. Šis paminkštinimas yra skirtas tam, kad jeigu į išmaniojo nugarėlę patektų bent menkiausia dulkelė ji jos nesubraižytų. Ne originalus dėklas palieka gana nemažus tarpus, o tai suteikia galimybę patekti įvairiems nešvarumams, kurie gali pažeisti išmaniojo nugarėlę.

Ekrano apsauga pasirūpinti privaloma!

   Tikrai yra žinoma, jog jautriausia telefono dalis – ekranas. Tiek jo vidinė, tiek išorinė veikla priklauso nuo norimų telefono funkcijų pasiekimų – jeigu ekranas bent kažkiek yra pažeistas, tampa išties sudėtinga naudotis pačiu prietaisu. Tam, kad išvengti ekrano skilimų, rekomenduojama užklijuoti apsauginį stikliuką, kuris apsaugo ekraną net ir nuo smūgių. Grūdintas stiklas, išmanųjį apsaugo net nuo didžiausių smūgių, o tai reiškia, kad sumažina net 20 – 30 procentų smūgio! 

   Apsauginis stikliukas nėra pigus pirkinys, bet jo ekrano apsauga – atsiperka. Renkantis stikliuką reikia atkreipti dėmesį, ar egzistuoja 9H kietumas. Šį užrašą galite aptikti ant stikliuko pakuotės. 

Užsakymas ŠS Nr. 22-33