Čiobiškyje siautėjo muzikinis romantiškasis  pavasaris

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

Einu per žemę žiedlapiais nusėtą,

Ir norisi iš laimės man dainuot,

Turbūt pavasario esu aš apkerėta,

Todėl jausmų ir negaliu nuslėpt…

   Tokiomis eilėmis romantišką pavasario šėlsmą pradėjo Čiobiškio seniūnė ir šventės vedėja Jovita Šakinytė. Ir ji nemelavo. Pavasariškos, apipintos romantika dainos kerėjo ne vien ją.

   Kaip ir dera šeimininkėms, Čiobiškio filialo vokalinis moterų ansamblis Lyra (vadovė Inga Strakauskienė) pirmosios dovanojo svečiams savo dainas.

   Jonavos rajono Čičinų kultūros centro vokalinis moterų ansamblis SEPTIMA (vadovė Audra Noreikaitė) atvežė dainų ir dainą be žodžių. Gražių balsų savininkės, parūpino žiūrovams dainos žodžius ir  dovanojo jautrią ukrainietišką dainą, kurią dainavo visa salė.

   Neatsiliko ir viešnios iš Radviliškio rajono. Baisogalos kultūros centro vokalinis moterų ansamblis (vadovė Neringa Bernadickienė) atvežė skambių dainų ir vieną, praėjusią savaitę joms pelniusią pirmąją vietą dainų konkurse.

  Musninkietis Tadas Imbrasas visus ir visas žavėjo savo sodriu balsu, jaunasis solistas smagiai flirtavo su žiūrovėmis, kviesdamas jas dainuoti kartu. Tado dainos nepaliko abejingų, vaikinas sulaukė ne vieno kvietimo atvykti padainuoti.

   Tarp dainų scenoje lyg viesulas sukosi daili šokėjų pora. Elektrėnų sportinių šokių klubo REVERANSAS šokėjai Klėja Kulaitytė ir Pijus Petkevičius dovanojo sambą, rumbą ir džaivą.

   Romantiškojo pavasario dalyviais pasirūpino energingoji Čiobiškio filialo vedėja Vida Dambrauskienė. Kiekvienas kolektyvas ir atlikėjas buvo apdovanoti Širvintų kultūros centro padėkomis, gėlėmis bei atminimo dovanėlėmis. Gėlėmis džiaugėsi ir Krašto žinios.

  Renginio metu vyko margučių paroda-konkursas „Margučių suneštinės“. Komisija, kurioje nebuvo nė vieno čiobiškiečio, išrinko nugalėtojus. Tiesa, reikia paminėti, kad rinkimai buvo itin sudėtingi, nes margučiai vieni už kitus gražesni ir margesni. Tradiciškiausiais buvo paskelbti Janės Stravinskienės margučiai, meniškiausi – Rimos Micienės, spalvingiausi – Čiobiškio vaikų darželio margučiai. Margučių autoriams įteiktos dovanėlės.

   Po renginio visi rinkosi išgerti arbatos, pasišnekėti. Iš rankų į rankas, lyg estafetės lazdelė, keliavo akordeonas, po Čiobiškį vis sklandė senos, geros dainos, dainuojamas jungtinio kolektyvų choro. Nors niekada nerepetuota ir net nesitarta, tačiau skambūs balsai darniai skambėjo, nešdami vieni kitiems pavasarišką džiaugsmą.

Romantiškas pavasaris Čiobiškyje – nuotraukų galerija