Mėlyna striukė, meškerė ir obeliskas

/ Giedrius Jozonis / socialiniai tinklai /
Tekstas skirtas socialiniam tinklui, tad neteiskite už stilių
   Situacija. Vaida (mano bendražygė gyvenime) antrą mėnesį po pasaulį keliauja. Kapai aplankyti, mama pasveikinta. Oras geras, reikia gi bičui veiksmo…
  Ryte užkabina mane Virginijus Sarpauskas postas fb, kaip širvintiškiai ne tik, kad obelisko su raudonosios armijos žvaigžde nenuėmė, nepridengė, bet dar ir žvaigždę bei emblemą atnaujino, perdažė ir iš naujo užkabino. WTF galvoju. Internetas ūžia, facebooko Lietuva nepatenkinta Širvintomis. Man kraujas verda. Reik kažką daryt.
Galvojau tyliai ramiai tą klausimą išspręsiu.
   Parašau Virginijui, jis mane supažindina su situacija, kokio dydžio paminklas, kur kamera, viskas kaip tikroj žvalgyboj, ir nuotaikos tokios, ir neramumas čia mane ima, kaip nepastebėtam prasisukt.
   Obeliskas – 7m aukščio. Chuilostano simbolis – pačiame viršuje. Apžiūriu medžius aplink – nenusileisi net su įranga. Ieškau kopečių – niekas net panašaus ilgio neturi. Bokštelis? Daug triukšmo.
   Skambinu tėvukui ir klausiu, kokia meškerė tavo ilgiausia? Anas porina, kad 7, gal 8 metrai. Galvoju o, Bingo! Planas yra. Vilniuje pasigaminu iš medžiaginio maišo apdangalą, įdedu sulankstytą pakabą ir jau lekiu į Širvintas tekinas tvarkos daryt.
  Perkalbu su Virgiu – sako prisijungs tik vėliau. Aš gi jaunas (30 tik liepą, nelazdavokit) pats susitvarkysiu. Nuvarau apsižiūrėt pradžioj prieš specialiąją operaciją. Bet mąsteliai ten – dar didesni nei įsivaizdavau. Mano tas pasigamintas maišelis tik trečdalį tos bledstvos viršuje uždengtų. Reik kurt kažką naujo… 😃
Važiuoju į garažą meškerės, tėvukas nesupranta kam man ji sekmadienio vakarą, bet gi negaliu sakyt, nes debilu išvadins. Garaže dairaus, kuo čia pakeitus krepšį. Ir sugalvojau. Kaip ir normaliam garažui pridera – ant durų kabo striukė. Mėlyna, tikrai tarybinius laikus menanti. Jos pločio kaip ir užteks, reik galvot, kaip padaryti formą užmovimui. Randu meškerės laikiklį iš storos storos vielos (kur smeigi, kad meškerę atremtum). Ilgis – super, tik gaila, nes tėvukas neatleis sužinojęs. Bet gi operacijos irgi neišsižadėsi… Sukonstruoju tokią kaip baidyklę iš tos striukės (žvirbliam baidyt), galvoju ot bajeris, obleiskas – baidyklė. Geriau nesugalvosi.
Montuoju viską ant meškerės – pasirodo ana tik 6m. ilgio. Fak. Vyrai gi visad 30proc užmeta… Bet gi ne laikas keist žirgus vidur mūšio. Važiuoju, kas bus – tas. Na ir aišku, man ten nesiseka, sėdžiu mašinoj, nervuojuos. Ir Virginijus praneša, kad atvaro su kopečiom.

   Viskas, aš vėl ant hype, laukiu nesulaukiu. Jau statom kopečias, aš užsilipu su meškere ant tų kopečių, meškerės gale – striukė ir bandau sužvėjot tą žvaigždę, kad uždengt, o nieko nematau. Virgis man aiškina kairėn/dešinėn, o mane juokas tik ima, nelabai kas gaunas, nesvarbu, kad tėvas 50 metų žvejoja, sūnui nepersiduoda…
Ir staiga!!! Atvaro du pirmo ešalono, bet ne jaunystės pinskininkiukai (vienas tarybos narys, kits seniūnas buvo lyg)! Filmuodami! Rėkdami! Vos ne Jozoni, mesk striukę!!! O man juoko iki apsi… Įkliuvom. Priešo pajėgos mus pagavo bandant paslėpti raudonosios armijos simboliką. Pradėjo koliotis kas kaip moka, grasinti, na bet esmė kokia. Mums uždengti neleidžia, nes jūs čia avinai savivaliaujat, kaip čia ta striukė mėlyna atrodys, valdžia turi nuimti tą simbolį, bet kodėl ta pati valdžia ne tai, kad nenuėmė, bet dar ir perdažė – amsi lyg žolės putę. Nes patys realiai ir yra ta valdžia.
   Meškerę gal 4min išskėtęs buvau, toks jausmas, kad gal chebra gamtos apsaugoj prieš tai dirbę, nes su pasalom tvarkosi nepriekaištingai… 😃
  Raminu aistras, muštynių nebuvo, išsiskyrėm taikiai, važiuoju į Vilnių, bet tas vaizdas galvoj su meškerę ir striuke šalia obelisko ramybės neduoda, vis dar juokiuosi. Važiuojant parašo Virginijus. Tik ka atvažiavo Širvintų šiluma ir su bokšteliu nukabino žvaigždę.
   Moralas kame? Nenuvertink mėlynų striukių. Niekada.
   P.s. galit nedėkoti, bet davai kas meškerei laikiklį suorganizuokit. Tėvukui reiktų… ://
Redakcija: savivaldybės pozicija šiuo klausimu pridedama nuotraukoje.
 Daugiau: striukės vyrams

3 thoughts on “Mėlyna striukė, meškerė ir obeliskas

  • 2022-05-05 at 21:19
    Permalink

    Kiek jinai čia vartysis riebaluose priklauso nuo mūsų. Kaip mes balsuosime. Balsuokime už protingus žmones!

    ,

  • 2022-05-02 at 08:23
    Permalink

    Taip lengvai nusiima žvaigždė? Gal savivaldybė pabūgo, kad kas naktį nuneš tą žvaigždę, todėl nuėmė pasaugoti, nes pas Tapiną feisbuke vandalizmo aktų siūlymų buvo apstu. Neturėtume iš vieno kraštutinumo mestis į priešingą. Juo labiau, kad visą laiką pernai čia (Krašto žinių komentaruose) buvo aiškinama, kad viską turime daryti tik teisinėmis priemonėmis.

    Paskubomis surengta širvintiškių apklausa šiuo klausimu rodo štai ką:
    10 balsavo už tai, kad – Reikėjo prieš kažką darant atsiklausti ko nori bendruomenė
    7 – Nereikėjo nieko daryti kol nesibaigs karas Ukrainoje
    2 – Gerai, kad nudažė žvaigždę raudonai, o vainiką paauksavo
    2 – Reikia nuimti visus tuos tarybinius simbolius
    1 – Reikia nukelti visą memorialą
    0 – Reikėjo nuimtą žvaigždę atsatyti į vietą tik po karo
    0 – Reikėjo žvaigždės nedažyti, palikti kaip buvo iki to
    0 – Gerai viską padarė, bet dar reikėjo perdažyti visą memorialą

    Ir pabaigai pasiūlymas bendruomenėms. Apsižiūrėkite savo kapines, gal kažkur kažkoks paminklas prašosi perdažomas, sutvarkomas. Savivaldybė labai rūpestinga ir turi tam pakankamai lėšų, todėl operatyviai visas tas problemas išspęs

  • 2022-05-02 at 00:21
    Permalink

    Įdomu kaip iš visos situacijos merė vartysis su savo ištikimaisiais bendražygiais? Turbūt kaip ir iš visų skandalų išlips sausa, juk ji niekada nėra nieko blogo ir neteisingo padarius .

Comments are closed.