Zibaluose buvo švenčiami šv. Jurgio atlaidai

  Kaip ir kiekvienais metais Zibaluose švenčiami šv. Jurgio atlaidai ne tik bažnyčios bendruomenėje, bet ir kepant lauko kiaušinienę-paminint ganiavos pradžią. Ūkininkas Arūnas Martinėlis pasirūpino, kad visi šventės dalyviai pamatytų gyvulėlius iš arti – atvežė aptvarą su savo augintiniais.

   Po šv. Mišių bažnyčioje koncertavo vargoninkas Aurelijus, ausis glostė jo švelnus balsas.

  Išėję į lauką visi turėjo kuo užsiimti. Šventę pradėjo gyvulėlių pašventinimu išginant į laukus. Visus šventės dalyvius pasitiko vedančioji Raminta Maslinskienė, kuri pakvietė į vidų apžiūrėti Eglės Guobytės piešinių parodą ir ragauti kiaušinienės, kurią kepė bendruomenės vyrai: Zenonas Vaitkūnas, Česlovas Paliukėnas, Algis Maslinskas.  Ragaudami kiaušinienę dalyviai aukojo aukas, kurios skirtos humanitarinei Ukrainos pagalbai. Lauke vaikai buvo užimti įvairiais žaidimais. Agnė Grybauskienė priminė vaikams apie vaikų Velykėlių šventę ir jos papročius. Bendruomenės nariai: Aldona Vaitkūnienė, Rima Bulonienė, Neringa Gudeikienė, Asta Šimonėlienė, Olga Audėjienė, Valdas Audėjus, Valdas Bulonas, Zifridas Bulonas rūpinosi šventės dalyviais, kad nieko netrūktų. Visi ragavo ir gyrė naminę girą, kurią pagamino Lionė Kamilevičienė. Dėkojame už pagalbą Editai ir Audriui už pavėsinę, kad kepantiems ant galvų nelijo, Alfredai Narbuntienei, Lionei ir Antanui Jankūnams, Kristinai ir Arūnui Martinėliams, visiems, kurie palaikė šventės dvasią.

  Esame dėkingi Širvintų kultūros centro Avižonių kaimo kapelai, vadovaujamai Ramunės Savickienės. Jie mus linksmino, net kojos pačios kilojosi, ne viena pora sukosi pagal jų melodijas.

  Dėkojame visiems susirinkusiems ir tiesiog pasidariusiems sau šventę.

  Labai gaila, kad jau seni papročiai nunyksta ir atlaidai nebetenka tos vertės, kaip mūsų tėvų ir senelių laikais, kai iš visų kraštų prigužėdavo ne tik visi gyvenantys aplinkiniai, bet ir išvažinėję į visas puses.

Zibalų bendruomenės informacija