Šiaulių kaimas mamas sveikino su šokiais ir dainom

/ NEIRNGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

  Šiaulių kaime motinos diena paminėta su dainomis ir šokiais, o šventė vadinosi ,,Ačiū tau,mama”. Pirmieji į sceną lipo patys mažiausi – darželinukai. Jokūbas, Amelija, Austėja, Dominyka, Julija ir Saulė deklamavo eilėraštukus, mamytėms skyrė dainelę. Po pasirodymo savo mamytes apdovanojo gėlytėmis. O dar prieš šventę mamytės turėjo linksmą užduotį – joms teko atpažinti save mamų portretų parodoje, kurią surengė Musninkų A. Petrulio gimnazijos Bartkuškio ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Boružiukų” grupės vaikučiai.

  Švelniu balsu ir jautriomis eilėmis žavėjo jaunoji skaitovė ir renginio vedėja Paula Križanauskaitė.

  Jaunatviškos gaivos įnešė Austėja Pumputytė savo daina. O prie jos prisijungus mamai Ievai, abi dainavo nuostabią dainą apie nuostabiausią žmogų – senelę.

  Kaip visada, gausių aplodismentų sulaukė Šiaulių filialo folkloro ansamblis „Linksmosios močiutės“, kurios dainavo tiek lietuviškai, tiek lenkiškai. Mielai dainavo dainas apie meilę, juk taip smagu ją prisiminti, kai tau ne dvi ar trys, o visos septynios ar aštuonios dešimtys metų. Įdomu tai, kad močiutės turi nemažą būrį savo fanų – vos joms išėjus į sceną, į priekį sugužėjo mažieji žiūrovai ir telefonais jas filmavo.

  Močiutes keitė Šiaulių vokalinis ansamblis „Ringė“, vadovaujamas Danutės Stungienės. Ir vėl liejosi dainos apie mamą ir užaugusius vaikus, kurias kartu dainavo ir žiūrovai.

  Šventės svečiai – Musninkų kaimo bendruomenės kapela „Eritmija“, vadovaujama Tado Imbraso. Nuo pirmų akordų kapela pelnė žiūrovų simpatijas. O mažieji net šoko priešais sceną. Šokti ėjo ir džinsuota močiutė. Kapelos dainos, rodės nesibaigs – viena keitė kitą, o kapelos narių energija nė kiek nemažėjo.

  Šventė baigėsi, tačiau atlikėjai dar nesiskirstė. Susėdę pasikalbėti ir artimiau susipažinti vėl traukė dainas. O jų, pasirodo, tiek vyresnės močiutės, tiek jauna kapela moka begales. Štai taip dainomis ir pasikalbėjo, ir atsisveikino iki greito pasidainavimo kartu.

   Renginį organizavo Širvintų kultūros centro Šiaulių filialas ir Šiaulių kaimo bendruomenė. Salę ir sceną šventei puošė Ieva Pumputienė ir Agnė Križanauskienė.