Šildymas. Išjungti ar palikti?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

  Iš pat ryto gavau laiškelį, kuriama prašoma viešai paklausti, kada bus išjungtas šildymas daugiabučiuose. Mat žmonės laiko atvirus langus, bet turi mokėti.

   Niekam nepaslaptis, kad šis sezonas gerokai patuštino gyventojų pinigines, tad jau visi laukia, kada jis baigsis. Juo labiau, kad vis daugiau miestų skelbiasi baigiantys šildymo sezoną. Kiamyninė Ukmergė jį baigia šiandien, o Vilniuje jau senokai radiatoriai šalti.

   Gyventojams primename, kad nežiūrint į administracijos direktoriaus sprendimą, išimties tvarka šildymo sezono pradžia gali būti nustatyta vėliau, o pabaiga anksčiau, atsižvelgiant į rašytinius daugiabučių namų gyventojų, įstaigų, sveikatos priežiūros ir socialinės rūpybos, mokymo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų prašymus, laikantis Lietuvos higienos normos (HN42-2009) „Gyvenamųjų ir visuomeninių patalpų mikroklimatas“. Prašymus atidėti šildymo sezono pradžią arba paankstinti pabaigą gyventojai (surinkę daugumos namo gyventojų parašus) gali teikti UAB „Širvintų šiluma“.

     O ką mano mūsų skaitytojai? Reikia baigti šildymo sezoną, ar dar ne laikas?

6 thoughts on “Šildymas. Išjungti ar palikti?

  • 2022-05-03 at 21:13
    Permalink

    Baikit iš žmonių tyčiotis, kokius čia dar parašus rankioti??? Taip renkami pinigėliai eglutei ir pašvaistėms??? Vilnius ir be parašų jau kada atjungė, nes apie žmones galvoja

  • 2022-05-03 at 12:38
    Permalink

    Vakarais dar gal ir vėsoka, bet galim megztinį apsirengt. Jau neįmanoma išsimokėt. Atjunkit

  • 2022-05-03 at 12:31
    Permalink

    Laikas išjungti

  • 2022-05-03 at 08:59
    Permalink

    Viešai paklausti ??!!……
    Gyventojai durneliai, kurie niekuo nesidomi ir bijo ką nors paklausti, paprašyti ar juo labiau pareikalauti. Aišku, kad daugiabutis gali atsijungti nuo šildymo sistemos, jei tik gyventojai pateiks prašymą.

    O dar čia kai kurie vis dar puoselėja iliuzijas apie permainas:
    […] Kadangi žmonės jau nustojo jos bijoti ir pradės reikalauti, kad įsiklausytų į rajono gyventojų nuomonę ir pradėtų dirbti kartu su žmonėmis […]

  • 2022-05-03 at 08:57
    Permalink

    Tai kad pati savivaldybė dirba pravirais langais. Tai ką, nesupranta, kad jau gana?

  • 2022-05-03 at 08:56
    Permalink

    Jau aną savaitę reikėjo išjungt. Orą tik šildom.

Comments are closed.