Molėtų viešose teritorijose naikinamos erkės

   Molėtų rajono savivaldybė siekia kurortinės teritorijos statuso, saugios ir sveikos aplinkos gyventojams ir svečiams. Vienas iš reikalavimų – gyvenamojoje vietovėje, kuriai siekiama kurorto ar kurortinės teritorijos statuso, turi būti vykdomos prevencinės priemonės, kad rekreacinis miškas nebūtų erkių encefalito arba Laimo ligos epideminis židinys. Todėl Savivaldybės administracija nupirko erkių populiacijos monitoringo ir naikinimo paslaugą Molėtų miesto teritorijoje.

    Gegužės 16 d. kenkėjų kontrolės ir naikinimo UAB Utenos deratizacija paėmė erkių mėginius ir nupurškė žolynus ties naujosiomis kapinėmis, pėsčiųjų ir dviračių take nuo jų iki „Molestos“, takuose nuo Uogų iki Vilniaus gatvių, teritorijoje palei M. Apeikytės gatvę, Pavasarininkų kalne, takuose aplink Pastovio ir Pastovėlio ežerus iki Vasaros estrados ir joje.

     Atliekant erkių populiacijos monitoringą ir kontrolę, mėginiai ir purškimai bus atliekami du kartus per metus – pavasarį ir rudenį. Kitų miestų patirtis rodo, kad nuosekliai atliekant stebėseną ir prevenciją, ketvirtaisiais metais neberandama užkrėstų erkių.

Molėtų rajono savivaldybės informacija

2 thoughts on “Molėtų viešose teritorijose naikinamos erkės

  • 2022-05-17 at 13:24
    Permalink

    Gal Molėtų raj. nėra tiek melo, kaip pas mus Širvintų rajone? Gal žiniasklaida neužgožta mero ir mero šeimos nuotraukomis? Gal ten pasilikęs geranoriškas bendravimas su žmonėmis? Gal ten yra sprendžiami rimti klausymai, kurie liečia žmonių kasdieninį gyvenimą, o ne prabangos dalykai, kaip Širvintose?
    Kaip norisi turėti protingą, paprastą, be melo, jaučiantį atsakomybę prieš žmones, be puikybės, rajono merą. Pasiilgau tokio žmogaus !

  • 2022-05-17 at 08:05
    Permalink

    Akivaizdu, kad rūpinamasi žmonių sveikata

Comments are closed.