Draugiškas bendruomenės pareigūnių reidas

   Draugiškas bendruomenės pareigūnių reidas, orientuotas į dviratininkų, paspirtukininkų saugumo skatinimą
 Šiandien dvirates transporto priemones🚲🛴 vairuojantys nepilnamečiai sulaukė pareigūnių dėmesio. Sustabdytiems dviratininkams, paspirtukininkams pravedė mini „egzaminą“ir priminė Kelių eismo taisyklių reikalavimus dviračių vairuotojams.
  Vykdant prevenciją nesiekiama dviratininkų nubausti, o tik norima priminti, kad šalmas, atšvaitai, šviesą atspindinčios liemenės ir drausmingas važiavimas gali ne tik apsaugoti nuo sunkių sužalojimų, bet net ir išgelbėti gyvybę. Tėveliai, ar jūsų nepilnametis dviratininkas, paspirtukininkas saugus⁉️
  Primename: dviračio vairuotojai (keleiviai) iki 18 metų, važiuodami (vežami) keliu, PRIVALO būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmą.  Dažnai paspirtukininkai ir dviratininkai važiuoja didesniu nei leidžiama greičiu, o šalmus dėvi retai kuris! Nelaimingo įvykio metu, dažniausiai patiriamos galvos traumos. Todėl kartu su dviračiu ar paspirtuku būtina vaikui nupirkti šalmą. Perspėjame, kad tėvai gali būti baudžiami už vaiko nepriežiūrą!
   Saugumu reikia rūpintis nepriklausomai nuo to, ar tai daryti įpareigoja viena ar kita Kelių eismo taisyklių nuostata. Būkite supratingi, kultūringi ir atsakingi eismo dalyviai!
Širvintų rajono policijos informacija