Kaip nuo nugaros skausmo padeda nuolatinė mankšta?

   Galbūt girdėjote, kad mankšta gali padėti malšinti lėtinį skausmą, tačiau tai gali skambėti neproduktyviai, nes kai kuriems pacientams skausmas paūmėja. Pasinerkime į tai, kodėl ir kaip mankšta padeda!

    Kai kenčiate nuo lėtinio skausmo, natūralu, kad mankštinkitės atsargiai, nes nenorite, kad skausmas pablogėtų. Tačiau tiesa ta, kad vengimas mankštintis reiškia priešingai nei apsisaugoti. Aktyvumas ir mankšta tikrai padeda jūsų lėtiniam skausmui, nes tyrimai ir pramonės institucijos tai vadina „stebuklingu vaistu, kurio mes visi laukėme“.

   Mankšta stiprina raumenis

   Kai vengiate mankštintis ilgą laiką, įvyksta dekondicionavimas, o tai reiškia, kad jūsų raumenys nusilpsta, nes jie nenaudojami. Taigi, kai bandote būti aktyvūs, jaučiate didesnį skausmą, nes jūsų kūnas nėra fiziškai tinkamas.

   Reguliariai mankštinantis išlaikomi stiprūs raumenys ir paruošiamas kūnas kasdieniams poreikiams. Net jei žiūrime į osteoartritą, kai sąnarys galėjo susidėvėti, stiprūs raumenys aplink tą sąnarį daro jus judresniais ir veiksmingiau palaiko susilpnėjusį sąnarį.

  Sumažina standumą

  Ilgą laiką būnant vienoje padėtyje, kūnas sustingsta, tai dar labiau aktuali problema, kai kalbama apie lėtinio skausmo sąlygas. Reguliarus aktyvumas gali sumažinti šį standumą ir palengvinti judėjimą.

Padeda palaikyti bendrą sveikatą

   Reguliarus mankštinimasis padeda išlaikyti jūsų kūną sveiką ir palaiko reguliarų funkcionavimą, nesvarbu, ar sergate lėtiniu skausmu, ar ne. Pratimai sumažina ligų, tokių kaip diabetas, širdies ligos, aukštas kraujospūdis ir kt., riziką. Tai savo ruožtu sumažina riziką susirgti gretutinėmis sveikatos ligomis.

  Pratimai taip pat gali padėti numesti ar išlaikyti svorį. Kai turite antsvorio, jūsų kūno sąnariai ir raumenys patiria didesnį spaudimą, iš esmės pervarginate juos, o tai gali padidinti skausmą ir pabloginti kitas sveikatos sąlygas. Nutukimas taip pat padidina kai kurių lėtinių skausmų tipų riziką, net neatsižvelgiant į nešiojamą svorį.

Naudinga psichinei sveikatai

   Mankštos metu cheminės medžiagos, vadinamos endorfinais, išsiskiria ir per kraują patenka į jūsų kūną. Endorfinai sukelia pozityvumo ir gerovės jausmą smegenyse, todėl jaučiatės gerai, tai savo ruožtu pakelia nuotaiką.

   Daugiau skaitykite alfasteps.com

Užsakymas ŠS Nr. 22-85