Gesinti degantys sofa-lova, garažas, atlikti gelbėjimo darbai

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2022-05-18 d. iki 2022-05-25 d.

Pranešame, kad 2022 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 51 gaisras. Atlikti 29 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2022-05-20 d. gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen. Petriškių k. Atgimimo g. dega medinis namas. Atvykus iš metalinio garažo veržėsi dūmai. Išdegė metalinio garažo vidus su jame buvusiais namų apyvokos daiktais.
  2. 2022-05-23 d. gautas pranešimas, kad Širvintose, Kalnalaukio g. dega baldai. Atvykus, krūmuose degė sofa-lova.

 Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2022-05-20 d. gautas pranešimas, kad pranešėja negali susisiekti su senyvo amžiaus moterimi gyvenančia Musninkų sen., Užušilių k., Kaštonų k. Moteris turi širdies ligų, durys užrakintos iš vidaus. Atvykus, pro duris buvo patekta į nuosavą namą, įleisti policijos pareigūnai ir medikai. Viduje rastas namo savininkės lavonas.
  2. 2022-05-23 d. gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen., Jauniūnų k. Turlojiškių miške, BMW vairuotojas išpylė chemines medžiagas, kurios garuoja, skleidžia nemalonų kvapą, dūmija. Atvykus, miške 1m² plote buvo išpilta skysta neaiški medžiaga, sklido nestiprus kvapas. Teršalai su viršutiniu grunto sluoksniu (apie 0,2 m³) surinkti į maišus. Dėl tolimesnių darbų informuotas Širvintų sav. viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius. Teršalus išpylęs pilietis įpareigotas surinktus teršalus utilizuoti.

 PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija