Širvintų pabėgėliai, arba – nejautrumas…

Širvintų pabėgėliai. Nuotrauka Ramunės Pauliukonienės

/ RAMUNĖ PAULIUKONIENĖ /

    Širvintų miestelio Upelio gt. tvenkinyje žiemojo gulbių pora. Praeidami širvintiškiai stebėjosi, kaip likusiame neužšalusiame vandens lopinėlyje , sningant ir spaudžiant šaltukui, gulbės kantriai laukė pavasario. Ir sulaukė…meldų pakrantėje susinešė lizdą. Išperėjo penkis gulbiukus!!! Miestelėnai džiūgavo, vaikai pagarbiai iš tolo stebėjo šią šeimyną.
Gimtajame lizde. Prieš mėnesį. Nuotrauka Virginijaus Sarpausko
    Šiandien gulbių čia jau nebėra, tuščią lizdą “okupavo” antys. Žoliapjovių garsai, lyg karo pabūklai, privertė gulbes emigruoti. Šeima su ką tik išsiritusiais gulbiukais, lyg karo pabėgėliai iškeliavo per miestelį, per judrią Plento gatvę į nuošalesnį tvenkinį. Be lizdo, be namų, baugščiai dairosi ir laukia – kada čia atidundės žoliapjovių “patrankos “… Ar tikrai? Ar būtinai reikėjo apipjauti tą tvenkinį?..🤔

17 thoughts on “Širvintų pabėgėliai, arba – nejautrumas…

  • 2022-06-10 at 23:33
    Permalink

    Įkelia nuotraukas, kuriose gulbiukai ant nušienautos žolės poilsiauja ir rašylinėja tokias nesąmones…. ką sarpa bando apgaut Nuotraukas darydamas labzi iš arti… ? atsakymas – kvailius, kurie nieko nesupranta. Gulbių šeimyna migravo dabar ir prieš šienavimą… o sarpa daro nuotraukas iš arti , kad nieks nesuprastų kokiame tvenkinyje būna… žiaurus elgesys ponas sarpa ….
    Jūsų noras , kad miestas būtų apagausiu erkynu tikiuoxi niekada neišsipildys…

  • 2022-06-10 at 21:16
    Permalink

    Šios dienos straipsnis kaip tik šia tema Lietuvos ryte: “Į Vilniaus sprendimą medikai žvelgia su siaubu: savivaldybės pasiaiškinimas sukėlė juoką”

    lrytas.lt/sveikata/medicinos-zinios/2022/06/10/news/i-vilniaus-sprendima-medikai-zvelgia-su-siaubu-savivaldybes-pasiaiskinimas-sukele-juoka-23642650

  • 2022-06-10 at 10:50
    Permalink

    Globa trunka visų paukščių ištisus metus, bet ne lizde kuriame PERĖJO…

    Nelinkiu niekam patirti to skausmo, kurį sukelia encefalitas….

    Stiprybės rajono valdžiai, kuri turi iškęsti tokią šmeižto laviną…

    Sarpui linkiu susirasti darbą, nes iš neturėjimo ką veikti š… niežti.

    O paukščių baidymas akmenukais ir šakelėmis ir foto įkėlimas į viešumą nėra oru ir padoru… ( Užfiksuota)

  • 2022-06-10 at 09:04
    Permalink

    Visi paukščiai prieauglį augina lizde. Net ir mokydami savarankiškumo. Gulbių jauniklių globa trunka ištisus metus, gulbių šeima visada laikosi kartu, net kai suaugę jaunikliai yra pasiruošę sezoniniam skrydžiui.

  • 2022-06-10 at 08:49
    Permalink

    Pasidomėkit, asfalto žmonės, kad vandens paukščiai išperėję niekada nepasilieka lizde. Jie moko vaikus išgyventi, rasti maisto, aprodo teritoriją ir t.t. žema ponui Sarpai mėtyti akmenis, vaikyti , o vėliau daryti iš to šou. Žema….

  • 2022-06-10 at 08:12
    Permalink

    Žmogus nėra dievas. Ir nereikia savęs aukštinti. Žmogus tėra gamtos dalis. O gamta mėgsta lygsvarą. Šiandien tu sugriovei lizdą, rytoj tavo lizdą sugriaus

  • 2022-06-10 at 06:38
    Permalink

    Aš manau kad žmonės jau baigia išprotėt. Nušienavo blogai,būtų nenušienauta burbėtų kodėl nešienauja. tai gal pradėkim gyvent kaip džiunglėse nešienaukim, nepjaukim senų medžių, nešluokim gatvių juk po šaligatvį skruzdės vaikšto. Yra tokia kategorija žmonių kuriems viskas blogai preišaky su ponu Sarpausku.

  • 2022-06-09 at 23:46
    Permalink

    Jei būtų bent kiek smegenų, buvo galima rasti ir kitą būdą nupjauti žolę aplink perinčią gulbę, o ne važinėti aplink ją su šita pragaro mašina. Bet šita tarnyba yra tikrai bukumo viršūnė, nuo jos kenčia ne tik paukščiai, bet ir gyventojai, kai dar prieš aštuntą valandą ryto jie pradeda savo “darbus” daugiabučių kiemuose . Juk vasara, daug kas ir atostogauja… Bent kiek pagalvojus, juk būtų galima dieną pradėti ir nuo žolės kur nors paplentėje?

  • 2022-06-09 at 23:20
    Permalink

    Žmogiškumas matuojamas asmens elgesiu su silpnesniu ir mażesniu

  • 2022-06-09 at 21:53
    Permalink

    Kol visi sveiki, tai visi labai protingi. Vos tik rimčiau kažkuo suserga, visa arogancija (su manimi taip tikrai neatsitiks) dingsta kaip dūmas. Mano vaikas sirgo laimo liga. Parsinešė iš kiemo. Jausmas, pamačius iššokusius vaiko limfmazgius, buvo ne koks, oi ne koks.

  • 2022-06-09 at 21:36
    Permalink

    Kaip gerai, kad p. Dainius paaiškino, kad čia viskas dėl erkių. O aš galvojau, kad čia visiško diletantizmo gamtos srityje išraiška

  • 2022-06-09 at 20:27
    Permalink

    Citata iš minėto straipsnio:
    “[…] Neprižiūrimos žaliosios erdvės, aukšta, sezono metu nepjaunama žolė sukuria tinkamas sąlygas erkių išplitimui tose vietovėse […] ”

    Minėtame straipnyje nurodoma, kad Vilniuje žolė nepjaunama tik ten, kur NIEKAS NEVAIKŠTO. Ar šalia Upelio g. tenkinio niekas nevaikšto (pvz. žvejai)?

  • 2022-06-09 at 20:06
    Permalink

    Kaip turėtų būti lengva gyventi tiems, kuriems viskas yra arba juoda, arba balta.

    Nemanau, kad darbininkai piktybiškai norėjo pakenkti paukščiams. Žolė pjaunama ne vien dėl grožio. Taip kovojama su erkėmis. Jei jūsų vaikas, anūkas ar šiaip giminaitis susirgtų laimo liga ar encefalitu, kas būtų kaltas?

  • 2022-06-09 at 19:55
    Permalink

    Kad rankos jiems nudžiūtų

  • 2022-06-09 at 18:51
    Permalink

    nu durnynas, ne kitaip……… kušius sau lai skutinėja, ne tvenkinių meldus

Comments are closed.