Širvintų pradinės mokyklos direktorės pareigas eiti skiriama Aistė Palinauskienė

   Informuojame, kad gruodžio 31 d. turėjusi pasibaigti Širvintų pradinės mokyklos direktorės pareigas einančios Irenos Sližauskienės darbo kadencija šalių susitarimu baigsis š. m. birželio 30 d.

   Pranešame, kad nuo š. m. liepos 5 d. Širvintų pradinės mokyklos direktorės pareigas eiti skiriama Aistė Palinauskienė.

   Linkime naujajai vadovei sėkmingų darbų!

23 thoughts on “Širvintų pradinės mokyklos direktorės pareigas eiti skiriama Aistė Palinauskienė

  • 2022-06-24 at 11:35
    Permalink

    Apgailėtinos atmazkės. Kai buvo skubama kuo greičiau susidoroti su simbolika ant obelisko, nereikėjo nei posėdžių, nei oficialių paklausimų, nei teisinių ir kitokių konsultacijų, nei kažkas iniciavo tyrimus ar kitus veiksmus ir laukė jų rezultato. O veiksmai labai priminė tą “bačkos” politiką, bet tada niekam iš opozicijos tai kažkodėl neužkliuvo.

    Labai labai gaila, bet tik patvirtinamas partinis pažiūris: “Nieko čia tokio ypatingo neįvyko. Jei būsime mes valdžioje, irgi kišime visur savo statytinius bei giminaičius”.

  • 2022-06-24 at 10:07
    Permalink

    Ko vis myžčioji? Politinė jėga, jei ji viduje turi demokratijos principus, turi apsitarti, suformuoti poziciją vienu ar kitu klausimu. O paprastas bliovimas “ai ai ai blogai” nieko nepakeis, Bus posėdžiai, galbūt bus oficialūs paklausimai ir t.t. O jei politinė jėga dar protingesnė, tiesiog pradės teisines ir kitokias konsultacijas, ir jei bus galimybė, inicijuos tyrimus ar kitus vieksmus ir lauks rezultato. Politika, kai buvo rėkiama “nuo bačkos” baigėsi tarpukariu (žinoma ne Živilės pakalikams – jiems taip tinka).
    O, kad tiek laiko nėra reakcijos, mano manymu, normalu – vasara, ilgas savaitgalis, ten irgi žmonės su savo šeimomis, artimaisiais.

  • 2022-06-23 at 21:56
    Permalink

    Tai, kad nei viena partija nemato reikalo viešai išsakyti savo pozicijos dėl skandalingų direktorės paskyrimo aplinkybių vertinu kaip pasakymą: “Nieko čia tokio įpatingo neįvyko. Jei būsime mes valdžioje irgi kišime visur savo statytinius bei giminaičius”

    O tuo tarpu:
    “STT korupciją siūlo vertinti kaip vieną grėsmių nacionaliniam saugumui”
    vz.lt/verslo-aplinka/2022/06/22/stt-korupcija-siulo-vertinti-kaip-viena-gresmiu-nacionaliniam-saugumui#ixzz7X3sFCu2Q

    Vikipedija: Korupcija (lot. corruptio – „gadinimas“, „papirkimas“) – piktnaudžiavimas patikėta galia siekiant asmeninės naudos.

  • 2022-06-22 at 21:50
    Permalink

    Kaip suprantu, Jūsų sfinkteriai labai silpni. Tik susijuokiat ir pradedate tuštintis ar pan.

  • 2022-06-22 at 21:42
    Permalink

    paskaicius situos alia komentarus is juoko galima ir rubus pagadint….cirkas

  • 2022-06-21 at 19:18
    Permalink

    Aš kaimiškai. Neaiškaus išsilavinimo rajono valdovei patinka subinlaižiai – tokie idėjiniai šarikovai: tarnauja, graužia kaulą ir džiaugiasi, kai reikia- puola loti, kandžiojasi. O Romukas – juk ištikimas ginklanešys, minkšta lipdoma masė. Nepykim, nusipelnė jo dukra bent laikinai pabūti direktore už tokią tėvelio tarnystę vairininkei. Žinoma, laikinumas yra apgaulė. Tik nesuprantu sąžinės dalykų: vos ne kas sekmadienį būti Kiauklių bažnytėlėje, vaidinti pamaldumą, o elgtis štai taip. O anūkas čia niekuo dėtas- gal labiau bibliotekininkė ir neapykantos kalba.

  • 2022-06-21 at 17:35
    Permalink

    Gerb. XXX, nesu toks naivus, kad nesuprasčiau, kad rinkiminis bruzdėjimas prasidės rudenį-žiemą. Tada iš visų pakampių pradės lysti visokio plauko niekam nežinomi “politikai”. Visgi viena yra planuoti ruoštis pasirengimui priešrinkiminės strategijos įgyvendinimo projekto sukūrimui, o visai kas kita REALIAI norėti laimėti rinkimus ir imtis REALIŲ veiksmų DABAR. Vėliau tiesiog bus per vėlu. Netikiu, kad įmanoma laimėti rinkimus grojant vos vienu pirštu.

    O jei nekeliamas tikslas laimėti, tuomet, taip, tinka viskas

  • 2022-06-21 at 15:48
    Permalink

    Gerb. Dainiau, ar nepagalvojote, kad joks pavienis (net pats protingiausias) žmogus, netgi jokia partija niekada negalės taip afišuotis, reklamuotis, vykdyti tokių parodomųjų rinkiminių akcijų, kokias gali ponia, kurios rankose rajono biudžetas ir europiniai pinigai. Sakote, tik Anna viešai paskelbė, kad kandidatuos į merus. Bet gi dėl to pasiskelbimo ji netaps nei geresnė, nei blogesnė. Beje, rinkimuose paprastai dalyvauja bent kelios partijos ir tikrai ne vienas kandidatas į merus, taigi… nebūtina rinktis “trinkelizaciją”…

  • 2022-06-21 at 13:23
    Permalink

    Suprantama, protingiems, išsilavinusiems ir labai ūkiškiems žmonėms pasiruošimo, kasdieninio komandinio įdirbio ir viešųjų ryšių nereikia. Jie ilgų partijų nežaidžia, o, priėję prie šachmatų lentos, varžovą sutriuškina figūrų sprigtais į kaktą

  • 2022-06-21 at 12:04
    Permalink

    Savivaldybė pasidalino nuotraukom – šiandien švenčia merės gimtadienį. Pietų pertraukos dar nebuvo. Tai darbo metu išeina.

  • 2022-06-21 at 11:44
    Permalink

    Protingi, išsilavinę žmonės išvyko dirbti į Vilnių. Rado gerai apmokama darbą ir tokiu būdu net papildo Širvintų rajono biudžetą (GPM), kuris švaistomas prabangai.
    Aš balsuosiu už Širvintų rajono gyventoją, kuris reklaminių paveiksliukų nepieš, knygų apie save nespausdins (2020 m. Širvintų rajono merės Živilės Pinskuvienės ataskaita, 150 psl. ir kt.) , šou laidose nedalyvaus, nereklamuos savo nuotraukų bet kur ir bet kada. Tas žmogus turi būti praėjęs gyvenimo mokyklą, paragavęs įvairios duonos. Pradedant nuo paprastų darbų, toliau vykdęs verslo veiklą ir pamažu einant iki vadovavimo, bet turi išlikti su visuomenės problemomis ir jas mokėti spręsti. Šiuo metu rajone paprastų žmonių problemos nėra sprendžiamos.

  • 2022-06-21 at 11:27
    Permalink

    Mokate gražiai rašyti. O galima paklausti konkrečių dalykų? Kas tie protingi, išsilavinę ir ūkiški žmonės, kurie išsikėlė save kitiems rinkimams? Kolkas tik Anna Kuznecovienė viešai paskelbė, kad kandidatuos į merus ir jau pradėjo rinkiminę kampaniją. Taigi, pasirinkti galime tik vieną iš vieno. Kiti turbūt savęs nelaiko rimtais pretendentais, nes iki šiol net nepradėjo oficialios rinkiminės kampanijos. Matyt, nemano, kad verta gaišti energiją ir laiką, nes pralaimės, todėl tik prieš pat rinkimus pamėtys brošiūras dėl formalumo.

  • 2022-06-21 at 11:09
    Permalink

    Tęsis tol, kol leisime, o panašu, kad leisime dar ilgai, nes… balsuoti neiname, o jei ir einame – dauguma balsuoja ne už protingus, išsilavinusius ir ūkiškus žmones, o už grandiozines šventes, eglutes, fontanus, N kartų keičiamas trinkeles (bet gi kaip Širvintos išgražėjo!!!) ir visai nesvarbu, už kokius pinigus tai daroma ir kas dedasi toliau nuo miesto centro, ten, kur nevaikšto aukštakulniais apautos kojos ir tie, kurie atvažiuoja pasigrožėti šventėmis ir eglutėmis. Visai kaip Rusijoje: “Putinas – geriausias prezidentas”…

  • 2022-06-21 at 10:39
    Permalink

    Mokyklos direktorė – artistė matosi iš nuotraukos. Rajono valdžioje pasipildė artistų gretos.
    Kas sekantis į vadovaujamas pareigas? Iš jos būrio žmonių; dukra, tėvas, žentas, marti, uošvienė, motina, anūkė, anūkas ir t.t. Taip apie 90 proc. savivaldybėje ir savivaldybės įmonėse dirba Živilei palankūs žmonės. Tegyvuoja Širvintose šeimyninės rangos!
    Taip tikrai Palinauskienė yra Zibalo (rašinių autoriaus “Širvintų kraštas” ) DUKRA.
    Ar ilgai tęsis tokia nenormali situacija Širvintose?

  • 2022-06-20 at 21:49
    Permalink

    Dabar viskas aišku – kas, kodėl ir už ką. Liūdna. Labai liūdna.

    O viskas prasidėjo nuo ko? Prieš metus rašiau, kad nepotizmas pakirto pasitikėjimą konservatorių partija. O štai dabar pjauname konkrečius to vaisius. Paskutiniame TV interviu į žurnalisto pastabą dėl šeimyninio Pinskų dalyvavimo Regionų partijos valdyme Pinskuvienė tiesiai šviesiai atrėžė: anūkui, ministrams, Seimo nariams galima, o mums ne?

    Ir eina aidu žemyn vieną kartą parodytas prastas pavyzdys nuo pat viršaus iki pačios apačios:
    anūkui galima, o mums ne?…
    anūkui galima, o mums ne?…
    anūkui galima, o mums ne?…
    anūkui galima, o mums ne?…
    anūkui galima, o mums ne?…
    anūkui galima, o mums ne?…

  • 2022-06-20 at 20:14
    Permalink

    Taip pasistengė tėtis, gavo bibliotekininkės darbą, o dabar geriau apmokamą. O ką, gaila… vaikui nieko negaila.

  • 2022-06-20 at 19:17
    Permalink

    Kada konkursas buvo? Kur apie jį paskelbta?

  • 2022-06-20 at 18:17
    Permalink

    O tai tiesa, kad ji Zibalo dukra?

  • 2022-06-20 at 14:06
    Permalink

    Ugdymas pagal Živilę. Kam čia tos kompetencijos. Bus daug gražių nuotraukų su mere ir nauja direktore (ši jauna moteris tikrai miela), ŠK rašys apie pradinės mokyklos proveržį ir labai gerą mikroklimatą bendruomenėje ir kaip tėvai patenkinti pokyčiu. Šioje kadencijoje jau ankščiau tapo aišku, kad mokyklų direktoriumi gali būti bet kas mūsų rajone. Aš galvoju, gerai, kad ponas Rimas S. nesugalvojo tokio posto „pasiimti“. Būtų sugalvojęs ir ką…. :-)))) O ugdymo rezultatus „skinsime“ jau greitai. Mokyklai „nuvažiuoti žemyn“ reikia metų, kitų. Pakilti iš ten atgal gali neužtekti ir penkerių metų. Poniai Aistei linkiu sėkmės. Prievarta tokie sprendimai nedaromi.

  • 2022-06-20 at 11:04
    Permalink

    Šį kartą visiškai su jumis sutinku. Turbūt tik mūsų rajone mokyklos vadovo pareigas gali užimti žmogus, neturintis ne tik vadovavimo, bet net pedagoginės patirties. Ir niekam neįdomu, kaip jausis ilgamečiai pedagogai. Bet, kaip ir sakote -visiems viskas OK. Net prižiūrinčioms institucijoms…

  • 2022-06-20 at 10:56
    Permalink

    Neteko bendrauti su Aiste Palinauskiene ir jokios – nei teigiamos, nei neigiamos – informacijos neteko apie ją girdėti, todėl neturiu pagrindo vertinti jos asmenybės ir (ne)tinkamumo užimamoms naujoms pareigoms. Vienintelis dalykas, kuris mane šokiravo, kai visai atsitiktinai pasidomėjau kuo iki tol dirbo Aistė yra tai, kad ji nedirbo net mokytoja, o buvo vyresnioji bibliotekininkė. Tiesa, ši informacija nuodugniai nepatikrinta – tiesiog paviršutiniškai pasigūglinau. Gal gūglas kažkokių karjeros laiptelių neužfiksavo. Jei visa tai tiesa, tai sakykite man – kaip turi jaustis mokytojai toje mokykloje išdirbę 20 metų ir pasiekę puikių rezultatų (pažįstu asmeniškai tokių ne vieną)? Gal todėl pradinė mokykla iki šiol nepatalpino nei savo interneto svetainėje, nei feisbuke informacijos apie naują vadovę. Čia tokia protesto forma? Ar Aistė konkurse sugebėjo nurungti tas garbingas, puikių rezultatų pasiekusias mokytojas, ar tiesiog buvo paskirta direktore be konkurso?

    Kita vertus, paskaičiau savivaldybės feisbuke komentarus – visi sveikina, nei vieno abejojančio ar neigiamo pasisakymo. Kaip tada visą šią situaciją suprasti?

    Pamąstymai garsiai ir tiek. Visiems juk viskas OK. Tad kodėl turėčiau jaudintis dėl kitų?

  • 2022-06-20 at 07:37
    Permalink

    — Trečiasis Niutono dėsnis teigia, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį.
    — jei poniai laižai gauni valytojos vietą .
    — bet jeigu gerai laižai (laižai laižai laižai laižai ir taip 10 metų) ir nepamatai kad jau ir šiknoje iki kako sulindęs tai – ”отец maladec ”
    – I’m sorry!

  • 2022-06-20 at 06:28
    Permalink

    Praėjo poniai reikalingų kompetencijų patikrą. Pavyduoliai tegu nusigraužia sau nagus

Comments are closed.