Ralyje „Aplink Lietuvą“ – keturiolikmetė Urtė iš Širvintų rajono

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos iš dalyvių asmeninio albumo /

   Tradiciniame automobilių ralyje “Aplink Lietuvą” dalyvavo viena bene jauniausių dalyvių – vos keturiolikos metų Urtė Šuminskaitė iš Širvintų rajono. Mergina dalyvavo kartu su tėčiu – automobilių sporto veteranu Vygintu Šuminsku. Šeimyninis ekipažas dalyvavo  SGC 2 klasės veteranų grupėje ir užėmė garbingą 4 vietą (pridedame rezultatų lentelę, visus rezultatus rasite čia www.ltak.lt).

     Bendroje įskaitoje širvintiškių komanda užėmė 9 vietą. “Klaidų privėlėm. 5 baudos sekundės ir 1 trasoje, nes pralėkėm stabdymo zoną, užgesom, grįžom atgal maždaug sugaišę 8 s”, – “Krašto žinioms” atviravo komandos vairuotojas Vygintas.

    Tačiau tėtis ir dukra džiaugiasi galimybe kartu aktyviai leisti laiką. Juo labiau, kad Urtė su tėčiu varžybose dalyvauja jau ne pirmą kartą. Tiesa, Vygintas pripažįsta, kad Lietuvoje yra labai nekuklus startinis mokestis, tad net ir norėdamas ne visada gali sau leisti tokias varžybas. O jei dar paskaičiuotume atsargines padangas, kurą…

    Žinutėje žiniasklaidai ralio organizatoriai skelbia, kad birželio 17 d.  Kaune, Rotušės aikštėje, startavo tradicinis, trijų dienų ralis „Aplink Lietuvą“, kurio dalyviai varžosi dėl garbingiausiojo apdovanojimo – Lietuvos Respublikos Prezidento taurės. Ralį nuo pat pradžių rengia 1926 m įkurtas Lietuvos automobilių klubas (LAK).

    Pirmasis toks ralis Prezidento Antano Smetonos taurei laimėti prasidėjo toje pačioje vietoje 1931 m. liepos 24 d., kai iš Kauno į pirmąsias maratonines lenktynes aplink Lietuvą pajudėjo 14 automobilių ir 12 motociklų kolona. Būtent ši data laikoma oficialia automobilių sporto pradžia šalyje. Nuo to laiko nesikeitė nei starto vieta, nei renginio pagrindinis organizatorius – LAK.

   Nors nuo atmintinų pirmųjų lenktynių jau prabėgo net devyni ilgi dešimtmečiai, tačiau šiemetinis ralis – tik 31-asis, kurio nugalėtojams vėl bus įteikta Prezidento taurė.

    Tačiau iki pjedestalo sportininkai turėjo įveikti 1130 kilometrų.

3 thoughts on “Ralyje „Aplink Lietuvą“ – keturiolikmetė Urtė iš Širvintų rajono

  • 2022-06-22 at 20:20
    Permalink

    Kieta mergytė! Šaunuolė

  • 2022-06-21 at 08:49
    Permalink

    Šaunuolė mergytė! Ir tėtis maladiec, kad dukrai patirtį perduoda

  • 2022-06-21 at 08:49
    Permalink

    Atvažiuojantį pailsėt rajonan tai parėmė, o savus?

Comments are closed.