Kiek rajono biudžetui kainuoja keleivių vežimo paslaugos?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Prieš metus merės šeimai priklausančiame leidinyje buvo rašoma: „Priminsiu ir tai, kad Savivaldybė koncesininkui kas mėnesį už vaikų, pensinio amžiaus žmonių ir neįgaliųjų vežimą sumoka nuo 8000 iki 10 000 Eur.“

   Ne kartą girdėjome ir skaitėme apie „kenksmingą koncesijos sutartį“ ir dar „blogesnius Vytą Šimonėlį bei Kazį Visacką“, kurie tą sutartį pasirašė. Pagal sutartį, Širvintų rajono savivaldybės administracija autobusų parkui kompensuodavo neįgaliųjų, pensininkų ir mokinių pavežėjimą Tiesa, lėšas šioms kompensacijoms savivaldybei skiria valstybė.

   Praėjusių metų lapkričio 25 dieną Širvintų rajono taryba priėmė sprendimą „Dėl koncesijos sutarties su UAB „Autovelda“ pabaigos“. Valdančiosios daugumos, kuriai vadovauja Ž.Pinskuvienė, balsais sutartis nutraukta.

   Po šio sprendimo Širvintų rajono savivaldybės administracija jau pasirašė dvi viešojo pirkimo – pardavimo paslaugų dėl keleivių vežimo paslaugų sutartis su UAB „Širvintų autobusų parku“.

   Pirmąja sutartimi, pasirašyta 2021-12-30, UAB „Širvintų autobusų parkui“ skiriama 232 170,00 eurų. Antrąja sutartimi, pasirašyta 2022-06-20, – 1 991 430,00 eurų. Tuo pačiu už lengvatinius bilietus savivaldybė moka papildomai, pagal pateiktas Autobusų parko ataskaitas. Apie tai rašoma sutarties punktuose 2.1. ir 2.2.

   Bendra dviejų sutarčių suma 2 223 600 eurų. Daugiau nei du milijonai eurų už pavežėjimo paslaugas Širvintų rajone. Tokių sumų Širvintų rajonas dar nebuvo mokėjęs. Ir nežinia, ar tų sutarčių nebus daugiau.

   Teigti, kad padidėjus išlaidoms pagerėjo paslauga – negalime. Pasikeitus keleivių vežėjui, sumažėjo autobusų reisų, kuo labai nepatenkinti keleiviai iš atokesnių vietovių.

   Autobusų parko problemas praėjusių metų pabaigoje apžvelgti prašėme buvusį merą Vytą Šimonėlį. Jo mintis rasite čia:

https://www.krastozinios.lt/2021/12/03/04/58/siandien-savivaldybes-taryba-laisva-apsispresti-ar-uab-sirvintu-autobusu-parkas-pats-imsis-veiklos-ar-bus-skelbiamas-naujas-konkursas/

8 thoughts on “Kiek rajono biudžetui kainuoja keleivių vežimo paslaugos?

  • 2022-07-12 at 09:21
    Permalink

    Velnias slypi detalėse. Čia labai lengva nusišnekėti komentuojant neįsigilinus į sutarties detales. O ir sutarties pateikta tik gabalėlis.

    Kiek pasidomėjau, tarifas 0.58 eur už 1 km nėra kažkas antgamtiško vežėjų pasaulyje. Iš sutarties supratau, kad 232170 eurų ir 1991430 eurų bus skiriami ne iš savivaldybės biudžeto, bet didžia dalimi apmokėti bilietų pardavimais. Tai gal ne taip viskas blogai.

    Esminis klausimas: kokiais autobusais sutarties laimėtojas žada vežti keleivius? Jei naujais erdviais autobusais, tai sutartis gal net labai gera, jei senais ankštais kledarais, tai sutartis gali būti net labai blogai. Deja, pateiktuose sutarties fragmentuose apie autobusus nieko nerašoma

    Galiausiai maršrutai – savivaldybė įprastiniu savo stiliumi bendruomenės nuomonės neklausia, nes geriau žino kokių maršrutų širvintiškiams labiausiai reikia, o bendruomenė, kaip visada, klausimų savivaldybei dėl maršrutų neturi

  • 2022-07-11 at 20:59
    Permalink

    tuti, na gi pasimokyk naujų žodžių, o tai tik “prisijuokiau”, “rašinėlis”, “cirkas”. Ar mokeisi kartu su pačia pačiausia, todėl toks skurdus žodynas?

  • 2022-07-08 at 19:54
    Permalink

    nu smagiai prisijuokiau is situ rasineliu…….nu tiesiog pasakoriai….cirkassss

  • 2022-07-07 at 14:02
    Permalink

    Jūs man paaiškinkite, kuriam laikotarpiui skiriami milijonai už vežimo paslaugas? O gal dabar autobusai kursuos į rajono kaimus po kelis kartus į dieną? Gal pagaliau pagerės žmonių gyvenimas Širvintose? Gal įvyks stebuklas? O gal autobusai bus be vairuotojų, užprogramuoti?
    O gal atsiras dar viena įmonė “pasiruošus bankrotui” ir kuriai bus sumokėti pinigai.Juk geras pavyzdys Širvintų sporto centro statyba.
    Živilė jau pradėjo dirbti pagal naują savivaldos įstatymą, ką noriu tą darau. Jos manymu Širvintų rajono žmonės nesugebės jos kontroliuoti. Kada Širvintose baigsis pinigų švaistymas?

  • 2022-07-05 at 13:53
    Permalink

    Autobusams ir milejonus randa, o darželiui nieko

  • 2022-07-05 at 10:29
    Permalink

    Apie “pinigų plovimą” gali parašyti nuotykių mėgėjai. O “Autoveldos” tema rašiau bent tris kartus. Lygiai trims žmonėms tai įdomu.
    Nr1. Gerbiami tarybos nariai, tikrai tarsimės, ką su autobusų parku daryti.
    Nr2. Gerbiami tarybos nariai, rytoj alus nemokamai.
    Kuris teiginys teisingas?

  • 2022-07-05 at 09:51
    Permalink

    Ar gerai jus supratau – pinigus plauna? Ar tyčia koncesininką dusino?

  • 2022-07-05 at 09:47
    Permalink

    Esmė. Dabar ieškomas, arba “ieškomas” širdžiai mielas koncesininkas. Tas kuris reikalingas. Savas. Keleivių vežimas antrame plane. O pirmame stoties sklypas centre ir Zibalų gatvėje. O tam, kad būtų taip kaip norisi…
    “Нравится, не нравится — терпи, моя красавица” Arba:
    Patinka, ar ne, jūsų pinigais suneštas biudžetas pakentės.

Comments are closed.