Savaitės klausimas. Praėjusios savaitės atsakymas – nužudyti

  “Auksinio proto” ir Protų Lygos arba “Ko nežino Kazys” gyvų žaidimų Širvintose organizatorius pristato naują klausimų ciklą “Savaitės klausimas”, kuris vyks iki pat rudens. Taip siekiame platinti protmūšių virusą Širvintose ir norime jums paįvairinti vasarą.

   Jums tereikia atsakyti į vieną klausimą ir, jei pasiseks, pasiimti geriausio protmūšių Širvintose draugo MB Draustukas prizą (žinoma, mielai steigsime prizus ir iš kitų rėmėjų): turbūt geriausią kada nors išleistą protmūšių klausimų knygą “Krutink pilkąsias ląsteles”, kurios autoriai – geriausių protmūšių Lietuvoje (tarp jų ir “Auksinis protas”) kūrėjai Artūras Vyšniauskas ir Ignas Ligionis. Trumpai apie knygą:

  Keista, vis dar atsiranda klaidingai manančių, kad protų mūšis – pramoga labai habilituotiems akademikams, esą reikia atmintinai žinoti visus iš eilės Italijos premjerus arba vidutinį afrikinio dramblio uodegos ilgį, arba kelintais metais Jonas Jablonskis metė raudonos spalvos knygą į kampą, pavargęs kurti gramatiką.

  Šioje knygelėje – kitaip: siūloma einant nuo minties prie minties, ieškant užuominų, papildant vienam kitą, diskutuojant, įminti gudrią šiuolaikinę mįslę. Tad, jeigu perskaičius klausimą pirmiausia šaus į galvą mintis „nežinau!”, atidžiai peržvelkite klausimo formuluotę, ir galbūt pamatysite užuominų, idėjų, variantų, sąsajų, kurių iš pirmo karto nepastebėjote, – juk tai ir yra atradimo džiaugsmas!

  Spręskite vieni, su draugais, su šeima, su kolegomis ar net su naminiais gyvūnais (iš esmės vieni, tik su moraliniu palaikymu)!

Praėjusios savaitės (aštuntasis) klausimas ir atsakymas:

   Arthuras Conanas Doyle’as apie Šerloką Holmsą parašė apie 60 kūrinių, kurie jam atnešė ne tik šlovę, bet ir turtus. Tačiau, jau po šešto kūrinio jis norėjo, kad jo herojus taptų TOKS, ko bijojo ne tik leidėjai ar skaitytojai, bet ir jo paties motina. Po įvykių sekančioje istorijoje „… Holmso byla“, daktaro Vatsono bičiulis stebuklingai tapo antonimu žodžiui TOKS. Ką su savo herojumi norėjo padaryti autorius?

Pristatome šeštojo klausimo (apie šachmatų laikrodį) laimingąją laimėtoją Neringą

Atsakymas: NUŽUDYTI

  Gauti 4 teisingi atsakymai. Laimingąjį išrinksime artimiausią trečiadienį vykstančio gyvo protmūšio „Ko nežino Kazys?“ metu, sukdami numylėtąjį „Laimės ratą“. SVARBU: Laimėtojo nuotrauka su prizu – privaloma.

etv***@***.**mjug***@***.**msve***@***.**mbom***@***.**m

  Taip pat pristatome šeštojo klausimo (apie šachmatų laikrodį) laimingąją laimėtoją Neringą.

  Septintojo klausimo (apie čekišką alų) laimingajam laimėtojui priklauso el.paštas bom***@***.**m, susisieksime!

Šios savaitės (devintasis) klausimas:

  Visi žinome istorijas apie Loch Neso Nesę, tačiau ji ne vienintelis paslaptingas padaras, kurio įrodymų iki šiol nėra. Ekspedicijos buvo ne kartą siunčiamos į Himalajus, kurios bandė rasti JĮ. Dar XIX amžiuje kalnuotuose Indijos ir Nepalo regionuose dirbę britų pareigūnai tai paminėjo savo ataskaitose. O XX amžiuje Himalajų viršukalnes šturmavę alpinistai ne kartą pranešė apie susitikimus su šia paslaptinga būtybe. Kartais net pavykdavo nufotografuoti, tiesa, nuotraukų kokybė buvo žema. Kol kas niekas nesugebėjo pateikti tvirtų JO egzistavimo Himalajuose įrodymų. Kas yra JIS, jei jo sulietuvintas vardas tik viena raide skiriasi nuo vienos olimpinės sporto šakos įrankio pavadinimo?

  Atsakymus pateikti iki liepos 15 dienos. Google Formoje:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2bWq4jxc92fo9pXjIx6lqY8IaHjqf5uPJmg3t7mBm6e4fxQ/viewform?usp=sf_link

  Teisingas atsakymas ir teisingai atsakiusieji – kartu su kitos savaitės klausimu. Laimingąjį išrinksime artimiausią trečiadienį vykstančio gyvo protmūšio „Ko nežino Kazys?“ metu, sukdami numylėtąjį „Laimės ratą“. SVARBU: Laimėtojo nuotrauka su prizu – privaloma.

  Primename, kad gyvi protmūšių žaidimai Širvintose vyksta kiekvieną trečiadienį gero maisto namuose „Hungry Moose“ („Alkanas Briedis“), Plento g. Norite dalyvauti? Susisiekime draustukas@gmail.com arba telefonu 8 614 52549. Arba teisiog nurodytu laiku būkite nurodytoje vietoje 🙂